Szórakozás

Sokkolta az amerikai nőt, amikor megtudta, Alaszka nem egy sziget

Egy fiatal amerikai nő azt mondja, sürgősen felül kellene vizsgálni az amerikai oktatási rendszert, vagy legalábbis a földrajzoktatást, mert ő például csak tizennyolc évesen, véletlenül tudta meg, hogy Alaszka nem egy sziget.

Különös videót posztolt a TikTokra egy Sabriena Abrre nevű fiatal amerikai nő. Azt mondja, nem akarja, hogy bárki is buta amerikainak higgye őt, de bevallja: felnőtt korában sokkolta, amikor megtudta, hogy Alaszka valójában nem sziget – írja a Business Insider.

Abrre azt mondja, tizennyolc évesen egy kanadai fiúval járt, aki egyszer egy beszélgetésük során megemlítette, hogy átautózott Kanadából Alaszkába. Abrre megdöbbent:

Oda át lehet menni autóval? Az nem egy sziget?

– kérdezte és nem értette, a barátja miért nevet rajta.

A fiatal nő azt mondja, az általános és a középiskolát is csupa A és B (5-ös és 4-es) osztályzattal végezte el, a földrajzi ismeretei mégis meglehetősen hiányosak.

Azt mondja, földrajzórákon mindig csak az Egyesült Államok térképét látták, melyen a két különálló államot, Alaszkát és Hawaiit külön, kis keretekben ábrázolják. Azt tudta, hogy Alaszka hideg és északon van, azt viszont nem, hogy határos Kanadával. Ami azt illeti, Kanadáról, a legnagyobb szomszédos országról szinte semmit sem tanult.

@sabriena_abrre I HAVE NO WORDS - just built in embarrassment and shame😭😭😭 #americaneducationsystemfails #americaneducationsystem #americanlivingincanada #alaskaisnotanisland #greenscreen #useducationsystemhasfailedme ♬ original sound - Sabriena Abrre

Abrre azt mondja, sok emberrel beszélt már az Alaszkával kapcsolatos élményéről, és sokan járnak ugyanabban a cipőben, amiben ő is. Azt mondja, az Egyesült Államokban a földrajzórákon rengeteg dolgot tanulnak meg a saját hazájukról, másról azonban szinte semmit. Hozzáteszi: földgömböt sohasem vett a kezébe, hiszen sokat tanult, jó jegyei voltak, nem gondolta, hogy önszorgalomból is utána kellene néznie dolgoknak.

A videó kommentelői között felbukkant egy amerikai földrajztanár is, aki azt írja, sohasem gondolta, hogy azt, miszerint Alaszka nem egy sziget, iskolában kellene tanítani.

Ő mindig úgy gondolta, ez annyira alapvető ismeret, hogy minden gyerek tudja, például a szüleitől. Abrre azonban azt mondja, minden, amit Alaszkáról tud, az északi halászokról és kamionosokról szóló dokumentumfilmekből van.

A fiatal nő elmondja, rengeteg dolgot tanult az iskolában, kívülről tudja például a periódusos rendszert, fel tudja sorolni az összes amerikai elnököt és valamennyi dinoszauruszt, ahogy azt is tudja, hogyan kell leejteni egy tojást úgy, hogy az ne törjön össze. Azt azonban sohasem tanulta, hogy Alaszka nem sziget.

Egy másik fiatal amerikai nő nemrég hatalmas gyűlölethullámot kapott a nyakába, amikor egy TikTok-videóban sírva mesélt arról, hogy az iskolái elvégzése után csak egy átlagos, nyolcórás irodai állást sikerült szereznie, pedig korábban egészen másképp képzelte el az életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik