Szórakozás

Kertben kapálás helyett irodában dolgozik, még sírt is – a kommentelők szerint ezzel a Z generációt minősíti

Az amerikai tiktokker elsírta magát 9-től 5-ig tartó munkája miatt, aminél nem is kellett több a gyűlölethullámhoz.

Egy dél-karolinai nő azzal került nemrég címlapokra, hogy a 9-től 5-ig tartó munkanapja után elsírta magát a kimerültségtől, ami nem várt gyűlölethullámot indított el ellene.

Brielle Asero, mikor azon gondolkozott, hol fogja tölteni az egyetem utáni éveit, még saját vállalkozásról és egy rugalmas beosztású munkahelyről ábrándozott – ehelyett a valóság hamar egy másik államba szólította őt, ahol az előbbiek nem valósulhattak meg, de legalább kapott munkát. A 21 éves nő több hónapon át tartó keresgélés után októberben kezdett élete első munkahelyén Manhattanben, ahová New Yersey-ből jár dolgozni. Bár a távolsággal spórol a lakbéren, napi négy órát ingázik munkahelyére, amitől kimerültnek érzi magát. Asero könnyek között osztott meg erről egy videót TikTokon, ahol arról beszélt, hogy alig jut másra ideje, és kimerültnek érzi magát.

Nem számítottam arra, hogy ez médiafelhajtást fog kiváltani

mondta a marketing területén dolgozó nő a Rolling Stone magazinnak, miután videója széleskörű felháborodást váltott ki, és a közösségi média különböző színtereiről érték támadások miatta.

A támadások mögött az az itthoni kommentekből is ismert áldilemma áll, hogy a fiataloknak van-e joguk fáradtnak érezni magukat, és vajon a szellemi tevékenységgel járó foglalkozásokat is munkának nevezhetjük-e? Sokan az egész Z generációt minősítették elkényelmesedettnek a tiktokker könnyei miatt, akiknek túl magasak az elvárásaik, míg mások kiálltak mellette, és megjegyezték, hogy talán valóban nem tesz jót az egészségének, ha valaki napi 12 órát tölt kizárólag azzal, hogy pénzt keressen.

@brielleybelly123

im also getting sick leave me alone im emotional ok i feel 12 and im scared of not having time to live

♬ original sound - BRIELLE

Asero hozzátette, hogy szerencsésnek érzi magát, amiért egyáltalán friss diplomával el tudott helyezkedni a szakterületén, és nagyon szereti a munkáját, de ennek ellenére zavarja, hogy alig jut másra ideje.

A mi generációnk ugyanolyan keményen dolgozik, mint az előttünk élő emberek, alacsonyabb fizetésekkel és magasabb megélhetési költségekkel. Amikor bevezették a 40 órás munkahetet, az emberek megengedhették maguknak, hogy eltartsanak egy családot úgy, hogy az egyik házastárs otthon maradt, és foglalkozhatott a mentális egészségükkel, az élelemmel és a gyerekekkel. Ez ma már aligha van így. A legtöbb ember, aki haragszik rám, csak a dühét tölti ki, amit a hosszú munkaideje és az elvesztegetett órái miatt érez. Csak össze akartam hozni azokat az embereket, akik így éreznek, hogy esetleg változást idézzek elő.

– fűzte hozzá a tiktokker.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik