Szórakozás

Lengyel Tamás: Vidnyánszky helyében engem nem érdekelne, hogy Csák nem fogadja el a lemondásomat

Marjai János
Marjai János
Rossz szájízt hagyott benne a Vidnyánszky mellett felszólalók névsora.

Az Adom a napom vendége volt Lengyel Tamás. A színészt a Nemzeti Színházban történt baleset kapcsán is kérdezte Geszti Péter – mint ismeretes, a Rómeó és Júlia pénteki előadását amiatt kellett megszakítani, mert két színész, Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia több métert zuhant a díszletről és súlyos végtagsérülésekkel kellett őket kórházba szállítani. Az eset nyomán Vidnyánszky Attila hétfőn benyújtotta lemondását, de Csák János ezt nem fogadta el a vizsgálat lezárultáig.

Lengyel azt felelte Geszti kérdésére, hogy mit tenne Vidnyánszky helyében:

Vidnyánszky Attila helyében én tudom, mit tennék: engem nem érdekelne, hogy Csák János nem fogadja el a lemondásomat, én lemondanék. Azt gondolom, ez a felelősség az intézmény vezetőjét terheli.

Bár Vidnyánszky lemondását Csák kulturális és innovációs miniszter nem fogadta el, a vizsgálat lezárultáig a posztján marad, úgy véli, hogy azt követően nem marad a posztján: „Most inkább azt tudom elképzelni, hogy nem folytatom”.

Lengyel még azt is hozzátette:

Engem az nagyon befolyásol és nagyon rossz szájízt okoz a mellette felszólalóknak névsora. Olyan, mintha ez egy megkoreografált, előre eltervezett dolog lenne, hogy Attila, maradj, neked akkora szíved van, hogy belefér az egész Nemzeti Színház, csak te tudod ezt az egészet végigvezetni ezen a problémán.

Lengyel az Eszenyi-ügyről is beszélt:

Kapcsolódó

Az Adom a napom streamjét az nlc-n lehet követni, hétfőn Szabó Győző szerepel majd a műsorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik