Szórakozás

„Erős hiányérzetem van” – Lengyel Tamás szerint az Eszenyi-ügy kifutása más lett, mint azt sokan várták

Fábián Bori / VIASAT3
Fábián Bori / VIASAT3
Nem tudja, nem ismétlődhet-e meg újra ugyanaz.

Három évvel ezelőtt derült ki lapunkból, hogy a Vígszínházban évekig mérgező légkör uralkodott az egykori igazgató, Eszenyi Enikő miatt. Eszenyitől – a társulati tagok elmondása alapján – sokan verbális erőszakot, nyilvános megalázást szenvedtek el. Akkoriban több színész aláírta azt a nyilatkozatot, melyben arról írtak a Vígszínház elszerződött társulati tagjai, hogy az Eszenyi által gyakorolt vezetői kommunikáció is hozzájárult távozásukhoz.

Lengyel Tamás erről beszélt most Geszti Péternek az Adom a napom című műsorban. A színész szerint közel sem lett az ügynek olyan lefolyása, mint azt sokan sejtették.

Ennek az Eszenyi-ügynek nem az lett a vége, amire szerintem sokan számítottak, és emiatt sokan le is csatlakoztak erről. Egy idő után belefárad, kiég az ember abban, hogy ugyanazt ismételgeti. Nekem elég erős hiányérzetem van ebből a szempontból, hogy nem született egy mondás, hogy ez megfelelő magatartás-e a munkahelyen vagy sem, ami történt ezzel a hetven x emberrel az Eszenyi részéről… azért annak kapcsán van hiányérzetem, de egyébként megszületett egy etikai kódex. De hogy betartják-e, hogy annak van-e következmény – ha történik egy ilyen, akkor nem a hierarchikus félelem lép-e életbe a színésznél, hanem bízik abban, hogy ennek az igénybevételével az ő problémája megszűnik… ebben én nem vagyok biztos, meg nincs is rálátásom erre.

Eszenyi azóta új darabban szerepel színészként, sőt, megjárta az RTL-es Álarcos Énekes című műsort, legutóbb pedig a Dancing with the Starsban táncolt.

Lengyel a Nemzetiben történt balesetről is beszélt:

Kapcsolódó
Lengyel Tamás: Vidnyánszky helyében engem nem érdekelne, hogy Csák nem fogadja el a lemondásomat
Rossz szájízt hagyott benne a Vidnyánszky mellett felszólalók névsora.

Az Adom a napom streamjét az nlc-n lehet követni, hétfőn Szabó Győző szerepel majd a műsorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik