Kultúra

Hujber Ferenc is csatlakozott az Eszenyi Enikőt bíráló színészekhez

Hétfőn nyilatkozatot adtak ki a Vígszínház elszerződött társulati tagjai is, melyben azt írják, a jelenleg regnáló  Eszenyi Enikő igazható által gyakorolt verbális erőszak és agresszív vezetői kommunikációja is hozzájárult távozásukhoz. Egy, a hétfőn a 24.hun megjelent cikkben Fenyvesi Lili filmrendező-rendezőasszisztens beszél arról nyíltan, hogy a verbális erőszak, a nyilvános megalázás és a „felülrendezés” régóta a Vígszínház vezetői kultúrájának részét képezi.

Mérgező légkör a Vígszínházban – egykori kollégák Eszenyi Enikő vezetői stílusáról
Több volt alkalmazott beszélt arról, hogy a verbális erőszak és a nyilvános megalázás az igazgató visszatérő eszköze. Eszenyi szerint azonban ő sosem sérti meg mások emberi méltóságát.

Személyes tapasztalataink alapján kijelentjük, hogy a jelenleg regnáló igazgató, Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és agresszív vezetői kommunikációja hozzájárult ahhoz, hogy felbontsuk a szerződésünket a Vígszínházzal […] Kiállunk az intézményben szerzett tapasztalataikról nyilatkozó Néder Panni színházrendező és Fenyvesi Lili filmrendező-rendezőasszisztens mellett. Fontosnak tartjuk a prevenciót, és szolidaritást vállalunk minden jelenleg is ott dolgozó kollégával, aki a hatalommal való visszaélés áldozata

– közölték az aláírók, Bata Éva, Harkányi Endre, Herczeg Adrienn, Hevér Gábor, Járó Zsuzsa, Kerekes József, Kovács Patrícia, Lengyel Tamás, Mészáros Máté, Molnár Áron, Péter Kata, Réti Adrienn, Stohl András, Telekes Péter és Tornyi Ildikó.

A nyilatkozatot aláírókhoz csatlakozott még azóta Dolmány Attila, Gyuriska János és Hujber Ferenc színészek, valamint Bartha Andrea tervező, Csikós Júlia igazgatói asszisztens, Egyed Móni rendezőasszisztens, Hunyadi Alex hangtechnikus, Varga Vanda videószerkesztő, Várnai Ildikó, rendezőasszisztens, Gál Bereniké, weblapkezelő, közösségi média szerkesztő és Kovalik Natasa sminkes is.

Eszenyi agresszív, erőszakos kommunikációjáról írnak a Vígszínházból távozó színészek
Tizenöt volt társulati tag, köztük Kovács Patrícia, Stohl András és Lengyel Tamás adott ki nyilatkozatot cikkünk megjelenése után arról, hogy miért hagyták ott a színházat.

Kiemelt kép: Kallos Bea / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik