Szórakozás

Matthew Perry jelentős összeggel támogatta Michael J. Fox Parkinson-kórral foglalkozó alapítványát

A színész szerint Matthew Perryben nem volt semmilyen önhittség.

Michael J. Fox a People magazinnak mesélt arról, Matthew Perryvel hogyan váltak barátokká, valamint arról, hogy az október 28-án elhunyt színész egy jelentős összeggel támogatta a Vissza a jövőbe-filmek sztárjának jótékonysági alapítványát.

Matthew Perry egy 2022-es rendezvényen nyilvánosan is méltatta színészkollégáját, ahol arról beszélt, hogy fiatalkorában irigy volt Michael J. Foxra, és többek között neki köszönheti, hogy ő is ezt a pályát választotta. A szokatlanul korán, már 30 éves kora előtt Parkinson-kórral diagnosztizált színész erre úgy reagált, hogy hálás, amiért inspirálhatta őt:

Egyszerűen vicces fickó volt, és ha valaha is olyan vicces voltam, mint ő – persze ő volt a legviccesebb –, örülök, hogy hatással voltam rá.

A távoli rajongásból akkor nőtt barátsággá kapcsolatuk, mikor Matthew Perry megkötötte szerződését a Jóbarátok sorozatba, és egy nagyobb összeggel támogatta Michael J. Fox Parkinson-kórral foglalkozó jótékonysági szervezetét.

Remélem, ez nem lesz indiszkrét… Amikor először kötötték meg a nagy üzletet, és életük hátralévő részére milliomosokká váltak, írt egy nagy, kövér csekket az alapítványnak. Nagyon a kezdetek kezdetén voltunk, és próbáltuk megvetni a lábunkat. Ez olyan nagy bizalmat jelentett. És ez nem járt együtt semmilyen önhittséggel vagy ilyesmivel, csak azt mondta: »Fogadd el, és tedd a legjobbat!« Ezt imádtam.

– emlékezett vissza Fox.

Az 54 éves korában, fulladás által elhunyt Matthew Perryt a hollywoodi Forest Lawn temetőben helyezték örök nyugalomra november 3-án.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik