Szórakozás

Kern András válaszolt Woody Allennek

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI
A magyar színész angolul is üzent amerikai kollégájának.

Múlt héten a 24.hu is megírta, hogy Woody Allen a nappalijában felvett videóüzenetben gratulált Kern Andrásnak, amiért immár negyven éve játszik főszerepet a Játszd újra, Sam! című, általa írt darabban; illetve azt kívánta neki, hogy még további évtizedeken keresztül folytathassa munkáját. Kern egyébként nemcsak a színdarabban alakítja az amerikai színész-rendező filmbéli karakterét, évtizedek óta ő Allen magyar szinkronhangja is.

Kern András a hétfői Tények Pluszban nyilatkozott az őt ért megtiszteltetésről.

Nagyon megható volt, szép és felemelő. Nagy dolognak tartom ezt, mégis egy Oscar-díjas filmrendező, színész és író üzen nekem és köszönt, ez nagy dolog

– mondta el Kern a TV2-n.

Először azt hittem, hogy valami vicc, hogy biztos rászinkronizáltak egy Woody Allen jelenetre valamit a magyarok, de nem! Ő beszélt, tehát gondoltam, akkor ez csak nekem beszél, és akkor lassan odafigyeltem. Mire megértettem, már vége is volt. Mindenesetre ez nagyon kedves dolog volt tőle, mert ő nem egy ilyen nagy haverkodós, azt hiszem…

Kern nem hagyta válasz nélkül a neki címzett üzenetet, magyarul adott válaszában azt mondta Woody Allennek:

Meg voltam hatódva és még nagyon sokan, mert ez egy kicsi ország, de most mindenki erről fog beszélni napokig, mert nagyon sokan imádnak ám téged itt. Úgyhogy nagyon köszönöm ismét. Mit kívánhatnék? Hát, a mi korunkban, persze, egészséget, és egy kicsit visszaismétlem, amit te mondtál nekem: folytasd még húsz évig, negyvenig, hatvanig, csináld a zseniális dolgaidat, a színjátszást, a színdarabírást, a filmrendezést, és akkor nekem is lesz dolgom veled, itt, Magyarországon.

Mondanivalóját angolul, egy idézettel zárta, ami a Casablanca című klasszikus film végén hangzik el.

I think this is the beginning of a beautiful friendship.

Ez magyarul annyit tesz: „Azt hiszem, ez egy gyönyörű barátság kezdete”. Érdekesség, hogy az eredetileg 1942-ben bemutatott film első, 1966-os magyar szinkronjában a mára ikonikussá vált mondta így hangzott el: „Louis, maga ugyanolyan szentimentális, mint én.”

Kern András mostanában sorozatos tilosban parkolásai miatt került a figyelem középpontjába.

Kapcsolódó
Kern András a tilosban parkolásról: Kérem, ne jelentsenek mindig fel!
Mint mondta, kifizeti a rá kiszabott bírságokat, nem parkol oda többé, de ronda dolognak tartja a feljelentését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik