Kultúra

Woody Allen gratulált Kern Andrásnak

Vígszínház
Vígszínház

Negyven éve, 1983 novemberében mutatta be a Vígszínház a Játszd újra, Sam! című darabot, Woody Allen romantikus vígjátékát. A Valló Péter rendezésében készült előadásban  az akkor harmincöt éves Kern András játszotta az Allan Felix nevű főhőst, ugyanazt, akit Woody Allen az általa írt 1972-es filmben – és azóta is ő játssza, az idei negyvenéves jubileumi előadáson pedig már 523. alkalommal.

Ritka, színháztörténet-számba menő esemény, hogy egy prózai darab nem csupán ilyen hosszú időn keresztül szerepeljen egy színház repertoárján, de ugyanazzal a színésszel a főszerepben tegye ezt. A kivételes alkalomból maga Woody Allen is gratulált Kern Andrásnak, aki nemcsak a darabban játssza Allen karakterét, ő a színész fix magyar hangja is.

Allen a nappalijában felvett videóüzenetben köszönte meg évtizedes munkáját Kern Andrásnak, azt kívánva neki, hogy még további évtizedeken keresztül folytathassa munkáját. Az esetről Insta-sztori és TikTok-videó készült, íme:

@annabarany Játszd újra Sam! 40 éve!!!! @Vígszínház #játszdújra #negyvenéve #pestiszinhaz #kernandras #woodyallen ♬ eredeti hang - Anna Bárány

Ajánlott videó

Olvasói sztorik