Szórakozás

Megegyezett az análgyöngyös csalással megvádolt sakkozó a nagymesterrel

Carlsen és Nakamura is csalással vádolta Niemannt, végül peren kívül született megoldás.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, tavaly szeptemberben nagy meglepetésre az akkor 19 éves Hans Niemann legyőzte a világhírű sakknagymestert, Magnus Carlsent.

A váratlan győzelem után a norvég versenyző és Hikaru Nakamura is arra utalt, hogy csalás történhetett a mérkőzésen. Niemann ezután beperelte Carlsent és a másik sakkozót rágalmazás miatt.

Korábban a norvég Aftenposten oknyomozása szerint

Niemann vélhetően rezgő análgyöngyöket használhatott, az amerikai egyik segítője egy számítógépes program alapján morzejeleket küldött a szexuális segédeszközre,

így Niemann érezte, majd dekódolta, hogyan is kell lépnie a győzelemért.

A hír nagy nyilvánosságot kapott, az utcán is, hisz még reklám is készült a botrányra reagálva.

Ez utóbbi vádakat nem vették annyira komolyan, hogy pereskedés legyen a vége, bár nem kevés kellemetlen pillanatot okoztak az amerikainak.

A csalással való vádaskodás miatt viszont Niemann 100 millió dollárt követelt, mert szerinte Nakamura és Carlsen tönkretették a karrierjét azzal, hogy azt állították, nem játszott tiszta eszközökkel.

Egy amerikai bíró júniusban elutasította Niemann keresetét, hétfőn pedig a világ legnagyobb sakkoldala, a chess.com azt közölte, hogy a felek peren kívül megegyeztek egymással hétfőn, így már nem várható semmilyen jogi lépés az ügyben.

Alig várom, hogy Magnus ellen sakkban versenyezzek a bíróság helyett!

mondta Niemann az ítélet után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik