Szórakozás

„Akkora harcon ment keresztül, hogy egy csoda” – továbbra is megfigyelés alatt tartják Kása András unokáját

TV2
TV2
Olivér több mint két hónappal a várt dátum előtt született tavaly nyáron, hónapokig kezelték kórházban.

Kása András unokája, Olivér tavaly nyáron született, több mint két hónappal a várt dátum előtt. Az egykori exatlonos lánya a kedvesével nyaralt Horvátországban, amikor minden előzmény nélkül rosszul lett, és beindult nála a szülés. A baba életveszélyes állapotba került a születése után, leállt a veséje és az agyát is meg kellett lékelni, később pedig lélegeztetőgépre került.

A szülők közel két hónapot töltöttek Olivérrel egy horvát kórházban, ezt követően térhettek haza Ausztriába, ahol egy salzburgi intézményben folytatódott a kicsi kezelése. Kása év elején a Mokkában beszélt arról, hogy az ünnepek alatt találkozhatott először az unokájával, a kórházból ugyanis csak ekkora engedték őt haza véglegesen.

A sportoló ma ugyancsak a Mokka vendége volt, ahol elmondta, az unokája a korához képest nagyon jól fejlődik, sokat eszik, életvidám és folyamatosan nevet.

Nagyon sokat kommunikál, most már próbálja felvenni a többiekkel a kapcsolatot, nagyon jól észre lehet venni, amikor szól valamiért. Van még egy szív és vese megfigyelés, ami kontrollal jár, ahová hordani kell most Olivért. Ugye ott csak figyelik a veséjét és a szívét, de hálistennek minden rendben van vele.

A sportoló hozzátette, retinaleválás miatt is műteni kellett Olivért, így jelenleg a szemét és a látását is vizsgálják, de eddig úgy fest, nem lesz szüksége szemüvegre.

Járnak még gyógytornára. Ugye most már Olivér egyéves, általában ilyenkor a gyerekek már kúsznak-másznak. Nála még csak az a folyamat van, amikor húzza fel magát, de nagyon nagy erő van benne. Szépen tartja a cumisüveget, nagyon szépen eszik. Egy életvidám kisgyerek lett, akkora harcon ment keresztül, hogy egy csoda

– mondta Kása, aki a műsorvezetők érdeklődésére azt is elárulta, szerinte az unokájának már nem kell több műtéten átesnie, és úgy véli, felnőttként is teljes életet élhet majd.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik