Szórakozás

Vége a házi őrizetnek, lekerült a nyomkövető Herczeg Zoltánról: Nekem most kezdődik valójában a nyár

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu
A divattervező elmondta, mik a tervei most, hogy újra szabadon mozoghat.

Herczeg Zoltán fél évet töltött előzetesben és négy hónapot házi őrizetben, augusztus 20-án azonban lejárt a korábbi határozat, a bíróság pedig nem hosszabbított, így a divattervező lábáról lekerülhetett a nyomkövető.

Augusztus 20-ig szólt a határozat, és mivel az vasárnapra esett, én már pénteken vártam a döntést. Délutánig néztem az emaijeimet, a levél viszont csak este érkezett nekem, valamint az ügyvédemnek, és már egyikünk se olvasta. Még péntek délután is arról konzultáltunk nálam, hogy mi várható

mesélte a Blikknek Herczeg, aki elmondta, bár jogilag megszűnt a bűnügyi felügyelet, az elsőfokú döntéssel szemben az ügyészség három napig fellebbezhet. Reméli, hogy ez nem történik meg.

Igyekszik kihasználni minden szabadon töltött percet. A vasárnapot még otthon töltötte, de hétfőn már reggel hatkor felkelt, és a napját a Széchényi fürdőben kezdte, amiről közösségi oldalán is posztolt.

Az ügy indulása előtt rendszeres vendég voltam a fürdőben, és nagyon jó érzés volt visszatérni. Nem voltak sokan, a pénztáros meglepődött, mikor meglátott. Fél tízig voltam ott, utána ügyeket intéztem, aztán elindultam Szerencsre, meglátogatni a szüleimet. Velük leszek pár napot, aztán pedig szeretnék még elmenni a Balatonhoz, meglátogatni a barátokat, és jó lenne a tengert is látni. Nekem most kezdődik valójában a nyár. Még azt meg kell kérdeznem az ügyvédemtől, hogy elhagyhatom-e az országot, mert nem szeretnék semmi olyat tenni, amit nem szabad

– hangsúlyozta a drogkereskedelemmel gyanúsított divattervező. Egyelőre nem szeretne az ellene folyó eljárásra gondolni, inkább a terveire koncentrál.

Otthonról is ment a munka, de nyilván mostantól hatékonyabb lehetek. Most pihenek néhány hetet, kiélvezem a nyár hátralévő részét, ősztől viszont keményen dolgozom majd. Egy új és nagyobb helyszínre költöztetem a boltom, készülnek az új kollekciók, és zajlik a könyvem kiadása is. Emellett újra elkezdek régi lakásokat vásárolni, amelyeket felújítok, majd eladok, és a drogprevenciós előadásommal járom az országot, hogy felhívjam a fiatalok figyelmét a kábítószer káros hatásaira és veszélyeire.

Mint mondta, miután lekerült róla a nyomkövető, az első dolga volt intézkedni, hogy mihamarabb megkezdődhessen a munka, és amint lehet, épülhessen leendő otthonuk a párjával.

Herczeg Zoltánt a 24.hu is elkísérte egy kimenőjére, amikor még nyomkövetővel a bokáján élt.

Kapcsolódó
Herczeg Zoltán: Áldásos tisztítókúra volt a börtön, éltem vele
Herczeg Zoltán hetente két órára léphet ki az utcára. A legutóbbi kimenőn mi is vele tartottunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik