Szórakozás

Lerángatta az útról a klímaaktivistákat, egyiküket majdnem el is gázolta egy dühös kamionos – Videó

Németországban történt az eset.

Bár hetekkel ezleőtt történt, most kezdett el terjedni az videó a közösségi médiában, amin egy kmaionsofőr megelégeli, hogy a klímatüntetők elállják az útját, ezért egyenként lerángatja őket az útról, veréssel fenyegeti őket, majd egyiküket majdnem el is gázolja.

Az eset Németországban történt július közepén, amikor a Letzte Generation nevű, radikálisnak mondható klímavédelmi szervezet újfent több helyen megbénította a forgalmat az országban. A fennakadások több autós türelmét is kikezdték, köztük azét a sofőrét is, akinek a járműve elé közvetlenük odaültek az aktivisták. A felvételen látszik, hogy az indulatos férfi kipattan a kamionból, elrángat előbb egy, majd még egy aktivistát az útból, az öklét rázza feléjük, majd viszaül a kamionba és beindítja azt. Közben viszont az aktivisták visszaültek az útra, de a férfit ez már nem hatotta meg, így a videó végén látható, hogy kis híjján elgázolja egyiküket.

A helyszínen tartózkodó rendőrök még idejében közbeléptek így az ijedtségen kívül nagyobb baj nem történt. Az esetről szintén most hírt adó Fox News szerint az aktivista könnyebben sérült. A recklinghauseni illetékes hatóságok vizsgálják a felvételeket, később eldöntik majd, hogy szükséges-e büntetőeljárást indítani a sofőr ellen. A Fox News azt írja, hogy az eset után a klímaaktivistákat elvitték a rendőrök.

A német közlekedési miniszter, Volker Wissing a történtek után az aktivistákat hibáztatta. Azzal érvelt, hogy ha ők nem blokkolják a forgalmat, hasonló incidens sem történhetett volna meg. A miniszter szerint a Letzte Generation tagjai nem az éghajlatot védik, hanem bűnözői tevékenységet folytatnak.

A nem olyan rég alakult, de annál hírhedtebbé váló német aktivista csoportról korábban hosszabban is írtunk, azok után, hogy összekrumplipüréztek egy Monet-festményt egy potsdami múzeumban.

Kapcsolódó
A klímaszorongás vezeti a múzeumokban kajával támadó aktivistákat
Botticelli, Leonardo, Raffaello, Vermeer, van Gogh, Monet, Picasso – ezek csak a legismertebb festők, akiknek a festményeit kajás vagy ragasztós támadás érte az utóbbi időben. De kik állnak az akciók mögött?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik