Szórakozás

Darth Vader jelmezben futott az 54 fokos hőségben, elárulta, mit tanácsol azoknak, akik követnék a példáját

Az év legmelegebb napját mérték múlt vasárnap a kaliforniai  Death Valley-ben, amit előszeretettel emlegetnek a világ legforróbb helyeként. Az elmúlt hét utolsó napján 54 Celsius-fokot mértek a a völgyben, ahol rengeteg turista gyűlt össze, hogy a pokoli körülményekben osztozzanak – arra a látványra viszont senki nem számított, amit egy Jon Rice nevű 52 éves férfi szolgáltatott.

Az új-mexikói férfi magára öltött egy Dart Vader jelmezt, és a legnagoybb forróság közepette lefutott egy mérföldet a helyszínen, mindenki legnagyobb ámulatára. Az Insider később felvette a kapcsolatot Rice-szal, aki elmondta, 13 éve mindig minden évben kimegy a Death Valley-ba, amikor a legforróbb az idő, és fut egy mérföldet. Állítása szerint voltak már keményebbek is a körülmények a mostaninál, de így is embertpróbáló volt a feladat.

„Az embernek egy műanyagmaszkban kell lélegeznie pár rosszul kifúrt nyíláson” – világított rá, hogy a hőség mellett leginkább azzal kellett megküzdenie a futás során, hogy oxigénhez jusson.

A lap azt is megkérdezte a férfitől, hogy mit tanácsol azoknak, akik utána csinálnák az általa csak Darth Valley Challenge-nek nevezett kihívást. Egy mondattal válaszolt:

Ne tegyék.

Mint mondta, ő is rengeteget készül egy-egy futásra, szaunában edz, hogy a teste hozzászokjon a hőmérséklethez, de még így sem teljesen veszélytelen a gyarkorlat. Tudja ezt ő is, ezért nem is biztat senkit arra, hogy utána csinálják.

„Ez kivételesen veszélyes, az emberi testet nem erre tervezték” – szögezte le, majd úgy folytatta: „bár maga a futás elvileg szórakoztató, holtan összeesni a sivatagban már nem az. Én sem csinálnám (a futást), ha nem lennék elég felkészült, ha nem lenne B-tervem, és nem tudnám pontosan, hogy ismerjem fel és küzdjem le a hőguta tüneteit.”

Végül az is kiderült, hogy Dart Vadernek mi a jelentőssége a kihívásban. Rice azt mondta, évek óta csinálta már a futást, amikor megtudta, hogy a Star Warst részben a Death Valley-ban forgatták. Eztán döntött úgy, hogy a jeles alkalomra Darth Vader jelmezt húz minden évben, amitől még különlegesebb lesz az egész. Nem titkolja, hogy élvezi is a bámészkodók csodálatát, amikor a rekkenő hőségben elrohan előttük a Sith nagyúr jelmezében.

Kapcsolódó
Minden idők legforróbb éjfélét rögzítették
A Death Valley a bolygó egyik legforróbb régiója, ezúttal 48,9 Celsius-fokot mértek az éjszaka közepén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik