Szórakozás

Megnősült Sebeők János: Szerettem volna úgy meghalni, hogy Erika az özvegyem lehessen

24.hu
24.hu
Harminc év együttlét után kerítettek sort az esküvőre.

Sebeők János író, publicista a kétezres években bulvárszereplőként is jelen volt a médiában. 2003-ban részt vett a Big Brother VIP-1 valóságshowban, 2003-ban rap szólólemeze jelent meg. 2009-ben kivonult a celebvilágból. Most hosszú idő után a Blikknek nyilatkozott, és elmondta: elmúlt évei a gyászról szóltak, tíz éve ugyanis elvesztette anyját, a József Attila-díjas költőt, Sebők Évát.

Édesanyám 2012. december 21-én, a maja naptár szerinti világvége napján hunyt el. A jóslat nálam helyes volt, számomra bekövetkezett a világvége, amit tíz év sötétség követett. Nagyon kötődtünk egymáshoz, és csak mostanra tudtam valamelyest feldolgozni az elvesztését. Mindent elkövettem, hogy felépüljek, pszichológus segítségét kértem, és öngyógyítást is folytattam. Most értem el oda, hogy képes vagyok hozzányúlni az ő szellemi hagyatékához.

Az író célul tűzte ki az édesanyja örökségének gondozását. A költőként és gyermekíróként ismert Sebők fiókjában évtizedeken át lappangott egy regény, amit a fia szeretne kiadni. „Irodalmi szenzáció lesz” – véli Sebeők, aki az anyja végakaratát is teljesítette, ugyanis június 16-án egy szűkkörű ceremónián feleségül vette Erikát, akivel már több mint harminc éve alkotnak egy párt.

Édesanyám, aki nagyon szerette a páromat, azt akarta, hogy egyszer házasodjunk össze… megtettük. Az esküvő másik oka az volt, hogy egy olyan egészségügyi krízisbe kerültem a vesém miatt, hogy úgy tűnt, a következő hónapot sem élem meg. Szerettem volna úgy meghalni, hogy Erika az özvegyem lehessen, de szerencsére nem így lett, jobban vagyok és a házasság megédesíti a mindennapjainkat. Jó kimondani, hogy Erika a feleségem, és nem kell az embereket kijavítanunk, ha így emlegetik

– mondta Sebeők, aki pár nap múlva lesz 65 éves.

Nem tagadja, sem fizikailag sem pszichésen nincs jó állapotban, idősebbnek érzi magát a koránál. Érzékeli, ahogy épül le a szervezete.

Emészt, hogy azok a Kasszandra-jóslatok, amiket annak idején a Médium című regényemben írtam, a beteljesülés felé haladnak. Eszméletlen ütemben irtják a trópusi őserdőket, megvisel a természetpusztítás, ahogy az ukrán háború is. Olykor szükségét érzem, hogy harcoljak, felszólaljak, de már nincs meg bennem az ehhez szükséges fizikai és mentális erő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik