Szórakozás

Vagyonokat vett ki egy hibás bankautomatából, elbulizta, majd feladta magát a rendőrségen

Felfedezett egy hibát egy bankautomatában, majd több mint másfél millió ausztrál dollárt lopott és bulizott el egy ausztrál férfi. Megkapta érte a büntetését, mégis azt mondja, újra megtenné.

Dan Saunders ausztrál bárpultos 2011 februárjában egy bulizós éjszakán felfedezett egy hibás bankautomatát. Bár az akkor 29 éves férfi számláján alig volt pénz, a gép több száz dollárt adott neki. A fiatal férfi alig hitt a szerencséjének. Mivel napokkal később sem akarta senki sem behajtani rajta a jogtalanul felvett pénzt, újra próbálkozott.

Saunders hamar rájött, hogy hibát talált az ATM rendszerében. Az késő éjjeli karbantartás idején a gép kiadta ugyan a kért pénzt, a tranzakciót azonban nem rögzítette. A fiatal férfi a hitelkeretéből tett át nagyobb összegeket a megtakarítási számlájára, majd a pénzt kivette a gépből, anélkül, hogy a számláján bármi nyoma lett volna pénzmozgásnak – írja a Mirror című brit bulvárlap.

Saunders eleinte várta, hogy mikor tiltja le a rendszer, de eltelt pár nap, aztán egy hét, majd három hónap és még mindig zavartalanul szedte ki éjjelente az ingyenpénzt a hibás bankautomatából.

Azt mondja, egy idő után már nem is pénzért csinálta, de függővé vált, mint egy extrémsportoló, aki folyamatosan vágyik az újabb adrenalinlöketre.

Összesen több mint 1,6 millió ausztrál dollárt (több mint 380 millió forintot) szedett ki a gépből.

A fiatal férfi kissé megőrült a rengeteg pénztől, elkezdett egyre furábban viselkedni, először a munkahelyéről rúgták ki, majd a barátnője is elhagyta. Ezután végleg elszabadult vele ló: két kézzel szórta a pénzt, drága ruhákra, italokra, nőkre, nyaralásokra. Hónapokon keresztül megállás nélkül bulizott. Egyszer közel százezer ausztrál dollárt (több mint 20 millió forintot) költött arra, hogy magánrepülővel vigye a barátait nyaralni Balira.

A végeláthatatlan bulizásnak azonban meglett a böjtje: Saunders paranoiás lett, rémálmok gyötörték. Minden pillanatban azt várta, mikor csapnak le rá kommandósok, mint egy veszélyes bűnözőre. Végül nem bírta tovább: 2011 júniusában önként feladta magát a rendőrségen.

Dan Saunders végül 2015-ben egy évet töltött börtönben és 250 ezer dolláros (kb. 56 millió forintos) bírságot szabtak ki rá. Nyolc évvel később mégis azt mondja, semmit sem bánt meg, ha tehetné, mindent újra megtenne.

Csak jól akartam érezni magam, jó borokat inni, kedves emberekkel találkozni, úgy igazán élvezni az életet. Nem gondoltam, hogy több mint egymillióig jutok. Azt hittem, egy hét alatt vége lesz, nem gondoltam, hogy négy és fél hónapig tart majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik