Szórakozás

Pumped Gabo: Szerintem a Fidesz és a kereszténység nem találkozik

Birton Szabolcs
Birton Szabolcs
Elgondolkodott azon, hogy beáll a pártba, és jótanácsokkal látja el Orbán Viktort.

Szabó Gábor, ismertebb nevén Pumped Gabo a Telexnek adott nagyinterjút a Balaton Sound után. A médiaszemélyiség hosszan mesélt arról, hogyan élte meg annak idején, hogy egyik pillanatról a másikra híres lett, és hogyan alakult ki benne megfelelési kényszer, amikor elkezdett a médiában dolgozni.

Teljesen kihasznált a média, de hát ez erről szól. (…) A médiában dolgozom, muszáj az embernek olyannak lennie, ami kamerakompatibilis. Ha néznek valamit az emberek, csak röhögni szeretnek. Tudod, ha bekapcsolják a tévét, akkor nem akarnak gondolkodni, csak szórakozni, hogy ez milyen hülye, ez milyen fasz. Ezek a magyar fogyasztási szokások

– magyarázta Szabó, aki úgy érzi, az elmúlt években egy fogaskerék volt a médiában, és szerinte továbbra is az.

Az közelmúltban viszont sokat változott az eddig felépített imázsa: több közéleti és természetvédelmi témában is megszólalt: megosztotta gondolatait a globális felmelegedést illetően, és a Fertő tavi beruházásba is beleszállt, pucéran.

Mint mondta, még mindig szeret hülyéskedni, de fő profilját tekintve már mással szeretne foglalkozni.

Bennem gyakran előjön a gyermeki én, és ezt nem bánom. Az a baj, hogy ezt a gyereket hülyének nézi mindenki, azt gondolják, hogy ezt le lehet húzni, át lehet baszni, ki lehet belőle venni azt, ami nekik kell. Ez bánt engem. Nekem is nehéz már olyat csinálni, ami faszság. Én nem akarok az embereknek már faszságot adni, olyanokra jöttem rá, tanultam az évek alatt, amit jó lenne átadni másoknak. Csak ezek olyan dolgok, amiket nemcsak úgy megnéz az ember, röhög rajta kicsit, hanem olyan, amiken gondolkodni kell.

A visszajelzések alapján úgy érzi, az új énje is tetszik a közönségének. Fontosnak tartja, hogy rávezesse az embereket arra, hogy visszatérjenek Istenhez, és felismerjék, mennyire jó dolog a természet közelsége.

Azt érzem egy ideje már, hogy Isten rajtam keresztül akar az emberekkel beszélni. (…) Én azért vagyok sokat a természetben, mert az nagyon istenközeli. Ott rátalálsz Istenre, rátalálsz a nyugalomra, aztán visszajössz ide a városba és megint basszák föl itt egymást az emberek. De erről nem az emberek tehetnek, hanem ez az egész rendszer, ami nagyon mélyen gyökerezik, ami arról szól, hogy az embereket egymás ellen uszítsa. A magyarok különösen ilyenek. Egy kisgyerek is, amikor megszületik, nem mondja el nekik senki ezt. Már a gyerekmesék is, a Tom és Jerry is például arról szól, hogy ütik egymást, harcolnak. Ezeket látjuk mindig a mesékben.

Ami a mélypontjait illeti, Szabó elárulta, hogy amikor tavaly ősszel az erdőbe költözött, hónapokig csak füvezett, depressziós volt. Tartott attól, hogyan mondja majd el az embereknek, hogy megváltozott, és milyen hatással lesz majd ez a pénzkereseti lehetőségeire. Úgy döntött, apránként kezdi el megmutatni az új énjét, amivel nem is lőtt mellé.

Most havonta 3 millió forintot keres DJ-zéssel és különböző reklámokkal, saját bevallása szerint viszont ha lehetne, inkább egy erdei házban élne, állatokkal körbevéve. Ebből viszont nem tudna pénzt keresni, ahogyan pedig fogalmaz: „ő azt akarja, hogy Isten egy gazdag prófétává tegye”.

Ami a friss interjújában elhangzottakat illeti, úgy véli, az emberek biztosan meglepődnek majd azokon a dolgokon, amiket mondott– bár hozzátette, ez nagyban függ attól is, hogyan hozzák le azt az újságok.

Amikor múltkor elvittem a követőimet a templomba, akkor is volt már olyan komment, hogy én fideszes álszent lettem. De szerintem a Fidesz és a kereszténység nem találkozik. Ők mindent maguknak akarnak, bekebeleznek. Belülről rohad az is amúgy, kiderül, hogy bekokainozva leugrálnak az ereszcsatornáról meg a Borkai-ügy is. Az a baj a Fidesszel, hogy ők is azt érzik, hogy ez nem jó, azért szívják fel a csíkokat. Már arra is gondoltam, hogy beállok a Fideszbe, Orbán spanja leszek, és mondom neki, hogy csináljon inkább jó dolgokat

– elmélkedett a celeb, aki azt is kifejtette, miért gondolja úgy, hogy az országok vezetőit nem érdekli az, hogy az ott lakók boldogok legyenek.

Nem érdeke amúgy a kormányoknak, hogy boldog legyél, mert ha boldog vagy, akkor nem félsz semmitől és nincs szükséged rá, hogy megvédjen a kormány. Viszont amikor félsz és el vagy szeparálva, akkor várod, hogy valaki megmentsen. Akkor jelenik meg a kormány mint megmentő. Az Orbán is ezt csinálja

– magyarázta.

De ez mindenhol ott van a világban. Csak ő máshogy csinálja, mint az EU. Tavaly kezdtem el ezen agyalni a Fertő tónál, amikor látszott, hogy mindent megvesznek és beépítenek, ami csak nekik jó. De ha MZP nyert volna, az se lett volna jobb. Ha van egy csajod, akit meguntál, persze hogy azt mondod, hogy lennél mással, de aztán az se jó. Egyik kormány sem akarja, hogy az emberek boldogok legyenek, azt csak Isten akarja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik