Szórakozás

Brutális bírságot kaphat rózsaszín ajtaja miatt egy nő Edinburghben

Miranda Dicksont már többször bepanaszolták, amiért nem megfelelő színű az ajtaja. A városi tanács súlyos büntetést helyezet kilátásba.

Az Edinburghban élő Miranda Dicksonnak többször is át kellett festenie a bejárati ajtaját, mivel nem volt megfelelő a színe és bepanaszolták a városi tanácsnál – írja a BBC.

A nő először tavaly kapott értesítést, miután bejelentés érkezett a tanácshoz, hogy a szüleitől örökölt házának rózsaszín ajtaja nem felelt meg a Világörökség részének számító ház normáinak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Miranda Dickson (@vodkamiranda) által megosztott bejegyzés


Akkor a nőnek 20 ezer fontos (kb. 8,7 millió forint) bírságot helyeztek kilátásba, ha nem festi át az ajtót az eredeti fehér színre idén áprilisig.

Dickson azonban fellebbezett, amit viszont elutasított a városi tanács.

A 48 éves nő ezután engedélyt kért, hogy zöldre festhesse az ajtaját, de mielőtt rábólintottak volna, maga színezte át az ajtót, nehogy megbüntessék a rózsaszín szín miatt, mivel közel volt az áprilisi határidő.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Miranda Dickson (@vodkamiranda) által megosztott bejegyzés

A múlt héten született meg a döntés, miszerint nem engedélyezik a zöld színt sem, ezért Dickson „törtfehérre” festette az ajtót.

Ezután viszont ismét egy panasz futott be a tanácshoz, miszerint az ajtó még mindig rózsaszín.

A nő korábban azt mondta, nem érti, miért szólították fel, hisz sok más élénk színű ajtó is volt a környéken. A tanács úgy érvelt, hogy csak ott járhatnak el, ahol panasz érkezik.

Dickson elmondta, hogy mivel a bejárati ajtó elég nagy, sok pénzébe kerül állandóan átfestenie.

A BBC szerint a tanács jelenleg vizsgálja, hogy az ajtó valóban rózsaszín-e, és hogy megfelel-e a normáknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik