Szórakozás

A fotóügynökség állítása szerint Harry hercegék követelik tőlük az autósüldözés közben készült képeket

Chris Jackson / Getty Images
Chris Jackson / Getty Images
Az ügynökség a sussexi hercegi pár jogi csapatának levelére azzal válaszolt: Amerikában az ingóságok a tulajdonosokat illetik meg, harmadik felek azt nem követelhetik csak úgy.

Harry herceg és Meghan Markle sajtóképviselője a héten közleményt adott ki, melyben arról írt, ügyfelei kis híján katasztrófába torkolló autósüldözés részesei voltak New Yorkban, amiben állítólag paparazzók keze is benne volt.

A hercegi pár taxisofőrjét később a BBC szólaltatta meg, szerinte a Harry-ék nem voltak veszélyben, vagy ha igen, akkor az még azelőtt történt, hogy beszálltak volna az autójába. A paparazzók állítólagos sofőrje egy reggeli műsorban azt állította, szerinte éppen a sussexiek taxisa folyamodott veszélyes és katasztrofális manőverekhez, hogy lerázza őket.

A TMZ most arról ír, hogy a fotókat megkapó Backgrid fotóügynökség szerint a hercegi pár jogi csapata levelet küldött nekik, melyben azt állítják, szükségük van az üldözés során készült felvételekre, hogy megerősítsék a saját biztonságukat.

Ezúton követeljük, hogy a Backgrid haladéktalanul bocsássa rendelkezésünkre az összes olyan fotó, videó és/vagy film másolatát, amelyet a szabadúszó fotósok készítettek a párról tegnap este, miután elhagyták a rendezvényt, illetve az azt követő néhány órában

– olvasható a TMZ-nek megküldött levélrészlet, amire az ügynökség a következő sorokkal válaszolt:

Amerikában, mint azt bizonyára tudják, az ingóságok a tulajdonosokat illetik meg: harmadik felek nem követelhetik csak úgy, hogy adják oda nekik, ahogyan talán a királyok tehetik. Talán le kellene ülnie az ügyfeleivel, és közölnie velük, hogy a királyi előjogok angol szabályait, melyek szerint az állampolgároktól a tulajdonuk átadását követelhetik a korona javára, ez az ország már rég elvetette. Mi kiállunk az alapító atyáinkért.

A Backgrid szerint 4 fotós volt ott az incidensnél, hárman az autóban ültek, egy pedig biciklivel követte a párt, és nem állt szándékukban semmilyen kellemetlenséget vagy kárt okozni, mivel egyetlen eszközük a kamerájuk volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik