Élet-Stílus

Taxisofőrjük szerint úgy tűnt, mintha egész nap kergették volna Harry hercegéket az autósüldözés napján

Chris Jackson / Getty Images
Chris Jackson / Getty Images
Azt mondja, a hercegi pár igen idegesnek tűnt, amikor találkoztak.

Tegnap a 24.hu is megírta, hogy Harry herceg sajtósa közleményt adott ki, mely szerint a sussexi hercegi pár kis híján katasztrófába torkolló autósüldözést élt át New Yorkban, amiben állítólag lesifotósok keze is benne volt. Az eset azután történt, hogy Meghan Markle kitüntetést kapott egy díjátadón.

A történtekről a Harry hercegék taxiját vezető sofőrt is megszólaltatta a BBC. Sukhcharn Singh elmondása szerint egy helyi rendőrőrsnél vette fel a hercegi párt Manhattan belvárosában, és úgy emlékszik, igencsak feszültek voltak aznap.

Rám szólt a biztonsági őr, a következő pillanatban pedig Harry herceg és a felesége pattantak be a taximba. Elállta az utunkat egy kukásautó, és hirtelen paparazzók jöttek, akik elkezdtek fotózni. Harry és Meghan éppen megosztották volna az úti céljukat, amikor a biztonsági őr telefonált, hogy térjenek vissza a rendőrőrse. Idegesnek tűntek, szerintem egész nap üldözték őket, vagy ilyesmi. Elég idegesek voltak, de a testőrük, ő rajta volt az ügyön

– mondta a portálnak a taxis.

Az ITV Good Morning Britain című műsorában a minap nyilatkozott az autós üldözés másik állítólagos sofőrje is, aki a lesifotósok autóját vezette. Szerinte Harry hercegék taxisa több manőverrel is megpróbálta őket lerázni, amelyek szerinte „veszélyesek és katasztrofálisak” voltak.

A képeket végül a Backgrid USA nevű fotóügynökség kapta meg, ők az eset kapcsán közölték, komolyan veszik Harry herceg állításait, és vizsgálatot indítanak, de a fotósaik szerint „nem volt semmilyen ütközés közeli helyzet az incidens során”.

A hercegi pár sofőrje a BBC-nek elmondta, szerinte túlzás azt állítani, hogy veszélyben voltak az autóban, legalábbis az övében.

Nem hiszem, hogy ez igaz. Szerintem ez az egész túlzás. Ne gondoljunk bele túl sokat. Ennek még azelőtt kellett történnie, hogy beszálltak a taximba. A lesifotósok mögöttünk voltak. Rajtunk maradtak, de nagyjából ennyi volt, semmi több. Tartották a távolságot

– mondta Singh, aki kedves emberekként jellemezte Harry hercegéket, annak pedig kifejezetten örült, hogy a 10 perces autóútért 50 dollárt fizettek neki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik