Szórakozás

Felfedte első viaszfiguráját a budapesti Madame Tussauds

Hamarosan Magyarországon is megnyílik a híres viaszmúzeum.

A Madame Tussauds Budapest péntek este közleményt adott ki, melyből kiderült: hamarosan 51 figurával, köztük 17 magyar személyiséggel várják majd a nagyközönséget. A szobrok kilétét egyelőre homály fedi, a múzeum viszont most lerántotta a leplet az első figuráról: Ferenc pápát ábrázolja majd.

A jelenlegi egyházfőről ez a második Madame Tussauds ábrázolás, az első – és eddig egyetlen — figurát még 2015-ben leplezték le New Yorkban. Az amerikai metropoliszban is a pápa látogatása előtt tisztelegve mutatták be a viasz-alkotást, hasonlóképpen a budapesti múzeummal. Ferenc Pápa viaszszobra a megnyitó után a „Világ vezetői“ névre keresztelt teremben várja majd az érdeklődőket.

A szoborról készült hivatalos videót ide kattintva lehet megnézni.

Ferenc pápa ma délelőtt érkezett meg Magyarországra, egy kis Fiattal szelte át Budapestet.

Madame Tussaud történetéről, illetve arról, hogyan készülnek a viaszmúzeum figurái, korábban nagyobb cikkben írtunk, amit alább lehet elolvasni.

Kapcsolódó
Húsz művész dolgozott II. Erzsébeten és David Beckhamen, mielőtt szelfizhettünk velük
Hírességek, sportolók, politikusok és előkelőségek – főként miattuk látogatnak el a Madame Tussauds múzeumok egyikébe a kíváncsi turisták. Legújabb kirendeltsége nemsokára megnyitja kapuit Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik