Szórakozás

Ezek a világ legnépszerűbb uralkodónevei

Egy weboldal összeszedte 26 uralkodócsaládból az elmúlt száz évben előforduló leggyakoribb keresztneveket.

A királyi sarjak nevei sokaknak adnak ötletet arra, milyen nevet válasszanak a saját gyermeküknek, így például a briteknál a Harry, Sarolta (Charlotte). A Mirror most amiatt sajnálkozik, hogy noha a brit monarchia a világ egyik legjelentősebb uralkodói családja, a top10 névben nincs benne az Erzsébet (Elizabeth). Ugyanis a buyagift nevű különleges élményeket árusító oldal most azok között, akik a világ valamely királyi nevét viselik, egy Királyi Bánásmód nevű csomagot ajánlott fel. A szerencsés nyertes kipróbálhatja egy hétvégén át, 2500 font (egymillió forint)értékben milyen élete lehetne, ha az uralkodó druszája helyében lenne.

Ennek kapcsán összeszedték a világ uralkodói családjaiban megtalálható keresztneveket, több mint 600-at találtak, és a legnépszerűbbekből összeállítottak egy listát.

Az alábbi listán a világ 26 monarchiájának neveit találjuk, azokét, akik az utóbbi száz évben uralkodtak, vagy az ő hozzátartozóik voltak, vagy jelenleg is azok – írja a Mirror, hogy ezt pontosan hogyan rakták össze, arra nem térnek ki.

  1. Abdul (királyi monarchiák: Brunei Szultanátus, A Béke Lakhelye; arab eredetű, jelentése: Allah szolgája)
  2. Dzsigme (királyi monarchiák: Bhutáni Királyság; tibeti eredetű, jelentése: rettenthetetlen, nem félős)
  3. Mária (királyi monarchiák: Belga Királyság, Spanyol Királyság, Holland Királyság; héber vagy egyiptomi eredetű, jelentése: egy csepp tenger, keserű, vagy szeretett)
  4. Abdullah (királyi monarchiák: Abu-Dzabi, Jordán Hásimita Királyság, Bahreini Királyság, Szaúd-Arábiai Királyság, Brunei Szultanátus, Kuvaiti Állam; arab eredetű, jelentése: Allah szolgája)
  5. Mohamed (királyi monarchiák: Abu-Dzabi, Bahreini Királyság, Marokkói Királyság, Brunei Szultanátus; arab eredetű, jelentése: dicséretre méltó)
  6. György (királyi monarchiák: Tongai Királyság, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága; görög eredetű, jelentése: földműves)
  7. Fejszál (királyi monarchiák: Jordán Hásimita Királyság, Bahreini Királyság, Szaúd-Arábiai Királyság, Kuvaiti Állam; arab eredetű, jelentése: elszánt, eltökélt)
  8. Károly (Charles) (királyi monarchiák: Luxemburgi Nagyhercegség, Belga Királyság, Svéd Királyság, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága; germán-latin eredetű, jelentése: legény, fiú, szabad férfi, paraszt, esetleg magyar eredetű jelentése: karvaly, turul)
  9. Halífa (királyi monarchiák: Abu-Dzabi, Bahreini Királyság; arab eredetű, jelentése: utód vagy szent lány)
  10. Károly (Carl) (királyi monarchiák: Luxemburgi Nagyhercegség, Norvég Királyság, Spanyol Királyság, Svéd Királyság, a Charles német variációja, jelentése szabad ember)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik