Szórakozás

Közel 700 ezer forintnak megfelelő összegre büntettek egy nőt, mert kidobott egy csikket a kocsijából

Zelma Brezinska / EyeEm / Getty Images
Zelma Brezinska / EyeEm / Getty Images
Példát akart statuálni az önkormányzat, ezért komoly, 1500 fontos (több mint 680 ezer forintos) bírságot kell kifizetnie egy brit nőnek, mert kidobott egy cigarettacsikket az autója ablakán.

Egy cigarettacsikk repült ki Maurine Bateesa Nissan Duke-jának ablakán a London keleti részén fekvő Barking and Dagenhamben. A nő nem tudta bizonyítani, hogy nem ő vezette az autóját a kérdéses időpontban, ezért az önkormányzat őt bírságolta meg – írja a brit Metro.

A hivatal a 1990-es környezetvédelmi törvény alapján, szemetelésért szabott ki bírságot. A jogszabály értelmében mindegy, hogy valaki egy cigarettacsikket dob el, vagy egy zsák szemetet szór szét az utcán, a szabálysértés ugyanaz.

Az ügyben december 13-án bírósági meghallgatást tartottak, melyen Maurine Bateesa nem jelent meg. Syed Ghani tanácsos azt mondta, mivel a kerületben élők a legfontosabb ügyek közé sorolják a köztisztaságot, a hivatal zéró toleranciát vezetett be a szemetelők ellen. Hozzátette: ez egy drága lecke volt Bateesa számára, amiből remélhetőleg mások is tanulnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik