Szórakozás

Mindenki más imádja, Hugh Grant viszont gyötrelmesnek tartja ikonikus táncjelenetét

Az Igazából szerelem egyik legemlékezetesebb részévé vált.

A karácsonyi filmek egyik mintapéldánya az Igazából szerelem című alkotás, ami éppen 20 éve kötelező velejárója az ünnepi időszaknak. A kerek évforduló alkalmából november 29-én megjelenik egy különleges tévéműsor, amiben a film készítői beszélgetnek majd. Ebben Hugh Grant is szerepel, ő alakította a frissen megválasztott miniszterelnököt, aki belezúg a személyzete új tagjába.

A film egyik legemlékezetesebb jelenete is hozzá fűződik, mikor a miniszterelnök a Pointer Sisters Jump című dalára táncol. Habár a legtöbben mosolyogva emlékszünk vissza erre a részletre, Grant számára gyötrelem volt.

Láttam a forgatókönyvben, és azt gondoltam: ezt utálni fogom. Semmi kedvem nem volt táncolni, nemhogy próbálni rá

vallotta be a színész.

Richard Curtis, a film írója és rendezője elárulta, Grant többször nemet mondott a jelenetre, a forgatás napján pedig meglehetősen mogorva hangulatban volt, de a szerződése kötelezte.

Azt hiszem, abban bízott, hogy megbetegszem vagy ilyesmi, és azt mondjuk, hogy »Ó, de kár, akkor ki kell hagynunk a táncjelenetet«

– fogalmazott Curtis, aki szerint Grant borzasztóan kínos volt a jelenetben, ami ettől lett tökéletes.

A színész két évtizeddel később sem békült ki a jelenettel, saját bevallása szerint a tánc elején nincs is ritmusban. A műsorban azt is elárulta, hogy az ő ötlete volt, hogy az asszisztense kapja táncoláson a miniszterelnököt.

A mai napig rengetegen azt gondolják – és én velük értek egyet –, hogy ez a leggyötrelmesebb jelenet, amit valaha is filmszalagra rögzítettek. De néhányan szeretik

– viccelődött Hugh Grant.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik