Videó

Bármilyen verseny indul, ez a szilvapálinka mindig aranyérmet hoz

Az Agárdi Pálinkafőzde szinte az egyetlen, akik nemcsak hordóban és rozsdamentes tartályban érlel pálinkát, hanem amforában, azaz agyagedényben. A limitált kiadású szilvapálinka mellett megkóstoltuk a másik kettő, hagyományos érleléssel készült italt is, amit színükben és ízvilágukban is más-más jegyek jellemeznek.

Pálinkafőzés

A rossz pálinkát kell hűteni, a jót nem szükséges, tartja a mondás, de hogy készül a jó pálinka? Kezdjük azzal, hogy pálinkának nevezhetünk mindent, ami Magyarországon termett gyümölcsből készült, aroma ás cukor hozzáadása nélkül. Szinte bármilyen gyümölcsből készülhet, azonban az Agárdi Szilvapálinka besztercei szilvából készül. A besztercei szilva nagyon kevés helyen található meg hazánkban, aminek leginkább termesztési okai vannak. Az apró szemű szilva nem annyira látványos, a boltok polcain ezért nem is nagyon forgalmazzák.

24.hu
Legfrissebb videók
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik