Szórakozás

„Mi máshogy értelmezzük a művészetet” – Majka reagált Lakatos Márk kritikájára

TV2
TV2
A Barokk című dalról van szó.

Lakatos Márk a minap TikTok-videóban mondta el a véleményét Pápai Joci és Majka közös daláról, a Barokkról. Ebben úgy fogalmazott:

Pápai Joci ilyen elfuserált gregorián utánzatokat nyom, a szövegben semmi utalás nincs a barokkra, és a videóklip, amiben lehetett volna virítani valamit, az pedig úgy néz ki, mintha egy ilyen szabadon értelmezett Robin Hood: A tolvajok fejedelme című film lett volna, amiről tudjuk, hogy Földnélküli János, illetve Oroszlánszívű Richárd korában játszódik a 12. században, tehát jó néhány évszázaddal arrébb van, mint a barokk.

Kapcsolódó

A rapper pénteken a Facebook-oldalán, hosszú posztban válaszolt.

Kedves Lakatos Márk! Bár sosem akartam, de nem először kerülök a videóid tartalmába. Eddig nem reagáltam rá, mivel vagyok annyira nagylelkű, hogy a sikereimen osztozom azzal, akivel csak lehet, de most kénytelen vagyok válaszolni az általad feltett kérdésre. Szóval hogy miért is Barokk a szám címe? Mikor meghallgattam a dalt, veled ellentétben nekem eszembe sem jutott ezt megkérdezni József Sebastian Pápaitól, mivel a művészet pont attól szép, hogy azt csinálunk benne, amit csak akarunk. Neked magyarázzam?

Mint írta, a címválasztásnak rengeteg oka lehet, ebből párat fel is sorolt: „Lehet, hogy épp Győrben egy barokk stílusú épület előtt állt, mikor megszületett a fejeben az alapötlet. Lehet, valami klasszikus rádiócsatornán Vivaldit hallgatva világosodott meg, de az is lehet, hogy a demo anyagot mikor feljátszotta, és elküldte hangszerelésre, akkor azt gondolta, hogy ez a szám milyen baró, ezért ezt akarta munkacímnek adni, és a végén véletlenül még odanyomott két k-t a billentyűzeten, mikor a kávéjáért nyúlt. Aztán ez annyira megtetszett neki, hogy így maradt” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a legnagyobb esély az utolsóra van.

A dalcímekről továbbá ezt írta:

A tisztesség kedvéért elküldök neked egy két dalcímet azokból a hanganyagból, amit még a telefonom őrzök, mert nem adtunk ki.

1. ijááá (semmi köze a nyilakhoz)
2. feka tomi (Tomi nem feka)
3. Dark Rúúm (itt azt se tudom, hogy a szobára vagy az italra gondoltam)
4. szép napot köcsög (ez magáért beszél)
5. phariit sooort (ezt megmagyarázni sem tudom)

A 3. nagylemezen például van egy szám, aminek Sztivi lett a címe, pedig nincs benne sem Stevie Wonder, sem Steve Jobs, sem Steve Irwin, sem Steven Seagal

Ezek után arra kérte Lakatost, hogy ne csodálkozzon el azon, ha egy dal címének semmi köze ahhoz, amit lát vagy hall. „Mi máshogy értelmezzük a művészetet. Legyen ez a mi kiváltságunk.”

Hozzátette, ők mindenkit elfogadnak, ezért arra sem kérdeznek rá, hogy miért visel egy férfi magassarkú női cipőt, lilára festett hajjal, ridiküllel, szoknyával.

Elfogadjuk. Lehet pont azért, mert bízunk benne, hogyha később nekünk is lesznek furcsa dolgaink, akkor nem próbálnak majd minket butának vagy együgyűnek beállítani egy pár lájkért cserébe.

Majka kifejezte továbbá abbéli reményét, hogy ezek után a stylist szívesen, hátra dőlve élvezi a dalt. „Meg is oszthatnád, mivel 120 ezer ember követ, és ez egy hatalmas szám, nekünk meg jól jön minden reklám” – zárta sorait a zenész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik