Élet-Stílus

Lakatos Márk Majkáék új daláról: Ha fogalmad sincs, mit jelent egy szó, akkor mi az anyámért adod azt címnek?

Elmondta a véleményét a Barokk című számról.

A hónapban jelent meg Pápai Joci és Majka közös dala, ami a Barokk címet kapta. Erről, illetve a hozzá készült videóklipről Lakatos Márk TikTokon mondta el a véleményét, amit az nlc szúrt ki.

Szembe jött velem Majka papa és Pápai Joci legújabb zengeménye, ami Barokk címmel fut. Mondom, na, ezt megnézem, nekem úgyis a kedvenc stílustörténeti korom a barokk, imádom az operáit, az építészetét, a kultúráját, az öltözködését, mindent. Megnézem már, hogy mit virít rizsporos parókában ez a két jómadár

– kezdte a stylist.

Mint mondta, többszöri megnézés után arra jutott: a zenének semmi köze nincs a barokkhoz.

Pápai Joci ilyen elfuserált gregorián utánzatokat nyom, a szövegben semmi utalás nincs a barokkra, és a videóklip, amiben lehetett volna virítani valamit, az pedig úgy néz ki, mintha egy ilyen szabadon értelmezett Robin Hood: A tolvajok fejedelme című film lett volna, amiről tudjuk, hogy Földnélküli János, illetve Oroszlánszívű Richárd korában játszódik a 12. században, tehát jó néhány évszázaddal arrébb van, mint a barokk. Na, most kérdezem én: ha fogalmad nincsen arról, hogy mit jelent egy szó, akkor mi az anyámért rakod azt a dalod címének? Ez valami nagyzolás, hogy ilyen művelt vagy, hogy ezt is ismered? Vagy a rajongóidnak a teljesen hülyének nézése? Vagy egyszerűen csak egy ilyen igénytelenség, hogy »figyelj, tök jól hangzik, jó lesz az«?

Lakatos Márk szerint ennyi erővel azt a címet is adhatták volna a dalnak, hogy Moszkvics-slusszkulcs vagy Parti szűrésű csápos kút.

Fiúk! Legalább a Wikipédiát nézzétek meg máskor!

– tanácsolta zárásul.

Íme a kritika:

@lakatosmarkstyle Te tudod mi a Barokk, Csillagszóró? Mondd el Majkáéknak 😎😎😎#csillagszoro #nekedbeszeretnémlátni #fyp #fy #foryouba #nekedbe #magyartiktok #barokk #majka #papaijoci ♬ eredeti hang - Lakatos Márk

És mutatjuk a szóban forgó videóklipet is:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik