Szórakozás

Nostradamus jóslatai szerint hamar lemond és váratlan utódot kap III. Károly

Chris Jackson / Chris Jackson / Getty Images
Chris Jackson / Chris Jackson / Getty Images

Az elmúlt évtizedekben amikor valami fontos, sorsfordító esemény történt a világban, az emberek egy része már szinte rutinszerűen nyúlt Nostradamusért, annyira kiváncsi volt rá mindenki, hogy vajon a 16. században élt híres francia asztrológus ezt is előre megjövendölte-e. Mert széles tömegek hisznek abban, hogy Nostradamus előre megjósolt olyan történelmi pillanatokat, mint Napóleon vagy Hitler felbukkanását, a francia forradalmat, a világháborúkat vagy épp 9/11-et.

A jelek szerint Nostradamusnak II. Erzsébet haláláról és III. Károly uralkodásáról is volt mondanivalója. Az asztrológus egyik legnagyobb szakértője, Mario Reading legalábbis erről beszélt a Ladbible szerint. Reading még 2005-ben írt könyvet Nostradamus jóslatainak értelmezéséről, ebben többek között az is jegyezte, hogy II. Erzsébet valamikor 2022-ben fog meghalni, öt évvel fiatalabban, mint édesanyja (VI. György brit király felesége, Erzsébet királyné 101 éves korában halt meg). Reading azt is írta, hogy Erzsébet fia, III. Károly a trónra lépésekor nem lesz túl népszerű, mert a közvélemény még mindig neheztelni fog rá Diana hercegnő miatt, illetve azt is, hogy uralkodása nem lesz hosszú életű.

Ha bejönnek Nostradamus látomásai, III. Károly idős korára hivatkozva előbb-utóbb lemond a trónjáról, és egy olyan ember követi majd, aki soha nem számított arra, hogy király lesz. Itt a szakértő arra következtet, hogy az öröklési rangsorban következő Vilmos herceg valahogy kikerül a képből és Harry herceget koronázzák királlyá IX. Henry néven, Meghan Markle pedig ennek értelmében királyné lenne. Ehhez azonban – ezt már mi tesszük hozzá – a brit öröklési rend értelmében Vilmos herceg mindhárom gyermekének is hasonlóan ki kellene kerülnie a képből: amennyiben nem teszik, valamennyien előzik Henryt az öröklési sorban. Közülük azonban a legidősebb, György herceg is csak 2031-re lesz nagykorú. Ha korábban szállna őrá a trón, a 18. éve betöltéséig régenst kellene kinevezni – ez a sorban következő első nagykorú, azaz csakugyan Harry lenne.

Nostradamusnak az alapul vett költeménye a szakértők szerint azt is előrejelzi, hogy II. Erzsébet halálával a Brit Birodalom hamarosan szétesik. Ezt pedig három gyermek fogja előidézni, akik a háború végén születtek, és amint felnőnek, tönkre fogják tenni az embereket, és megváltoztatják a királyságot.

Hogy ebből végül mi valósul meg, lehetetlen megmondani, az viszont így is tény, hogy Vilmos herceg egy héttel a Falkland-szigeteki háború lezárása után született. Őt két évvel követte öccse, Harry, a harmadik gyermek pedig talán Beatrice hercegnő lehet, aki hat évvel a konfliktus rendezése után látta meg a napvilágot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik