Szórakozás

Beleivott egy „szent folyóba”, hogy a víz tisztaságát bizonyítsa, kórházba került egy indiai miniszter

Bár a rendkívül szennyezett patak megtisztítására két évtizeddel ezelőtt kezdték el, a vize még mindig olyan koszos, hogy súlyos gyomorbántalmakat okoz.

Kórházba került egy indiai politikus, miután beleivott egy szentnek tartott patak szennyezett vizébe, hogy bebizonyítsa annak tisztaságát.

Bhagwant Mann Pandzsáb állam fő minisztere még július 17-én merte bele üvegpoharát a Kali Bein patakba, egy Sultanpur Lodhi nevű városban megrendezett sajtóeseményen, majd két nappal később kórházba kellett szállítani gyomorfájás miatt.

A politikus a szennyezett víztől olyan rosszul lett, hogy az éjszaka közepén, helikopterrel kellett hivatalos chandigarhi rezidenciájáról Delhibe vinni – írja az India Expressre hivatkozva az indy100.

Az Uppsalai Egyetem béke- és konfliktuskutató professzora, Ashok Swain még egy videót is közzétett arról a pillanatról, amikor a politikus először ivott bele a patak vizébe.

Annak ellenére, hogy több forrás is egyöntetűen adott hírt a politikus kórházba kerüléséről, Mann hivatala nem erősítette meg ezt az információt. Sőt, azt reagálták a felvetésre, hogy a fő miniszter jó egészségnek örvend, és jár a szokásos megbeszéléseire is.

Bár nehéz ebben a helyzetben tiszta vizet önteni a pohárba, a politikus ezen a héten már hivatalos látogatásokon vett részt, így valószínűleg gyorsan kigyógyult a szennyezett patakvíz okozta gyomorrontásból.

A Kali Bein óriási jelentőséggel bír a szikh vallásúak számára, mivel a vallás alapítója, Nának guru a feltételezések szerint ebben a patakban világosodott meg évszázadokkal ezelőtt.

A dolog pikantériája, hogy Mann azon az ünnepségen ivott bele a patak vizébe annak tisztaságát bizonyítandó, amit a víztisztátásról szóló program elindításának 22. évfordulóján rendeztek meg.

Évtizedekkel ezelőtt a szennyvíz és az ipari hulladék nyíltan folyt a Kali Beinbe, miközben a parton hatalmas gaz nőtt. Bár a patak ma már sokkal tisztább, mint volt, inni továbbra sem tanácsos belőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik