Szórakozás

Gyíkba harapott, miután betért egy burgerért egy francia McDonald’s-ba

Fernando Trabanco Fotografía / Getty Images (illusztráció)
Fernando Trabanco Fotografía / Getty Images (illusztráció)
Ráadásul a felajánlott kárpótlást is pofátlannak tartja, ezért beperelte a gyorsétteremláncot.

A McDonald’s egyik vásárlója rosszul lett, miután beleharapott egy burgerbe, és a fogai alatt megérzett egy gyíkot. A kisgyerekes anya egy Párizs melletti gyorsétteremben kapta kézhez a különös extra hozzávalóval elkészített Big Tastyt, és azt mesélte, hogy az állat össze volt nyomva, mintha marhahúspogácsa lenne, ezért a belei is belelógtak a szendvicsébe.

A harmincas éveiben járó, neve elhallgatását kérő nő azonban a történetről beszámoló Mirror szerint azután háborodott fel igazán, hogy az étterem dolgozói a kellemetlenséget kompenzálandó a rendelésére kifizetett összeg és a kártérítés helyett csupán azt ajánlották fel neki, hogy a következő rendelésére tíz százalék kedvezmény biztosítanak a számára.

„Az volt a benyomásom, hogy egyáltalán nem lepődtek meg, A szakács ott volt, de egy pillanatra sem jött oda hozzánk. Az étteremvezető pedig nem is volt ott az étteremben” – nyilatkozta a McDonald’s-ot vélhetően egy életre megutáló nő a Parisien című francia napilapnak.

Bár a panaszos vásárló csak egy kicsit harapott bele a gyíkos burgerbe, annyira tart a fertőzésveszélytől, hogy az incidens óta a csecsemője szoptatását is abbahagyta. Az eset után rosszul érezte magát, és nehezen aludt, ezért másnap felkereste orvosát, aki elővigyázatosságból antibiotikumot írt fel neki.

A nő párja pedig arról beszélt a francia lapnak, hogy a gyíkot szósz borította, ezért úgy vélik, a konyhai személyzet azon tagjának, aki a burgert készítette, tudnia kellett, mi van a két zsömle között.

Az étterem vezetője – aki az incidens idején nem volt jelen – később felvette a kapcsolatot a panaszossal, hogy kapcsolatba hozza őt a cég biztosítójával. A McDonald’s vezetősége azt nyilatkozta, hogy „nagyon komolyan” veszik a panaszt, de a belső vizsgálat során „semmi rendelleneset” nem találtak.

A panaszos pedig perre akarja vinni az ügyet, ezért egy ügyvédhez fordult, aki hetekig hűtőben tárolta a gyíkot arra az esetre, ha bármilyen vizsgálatot kellene rajta elvégezni. De állításuk szerint az élelmiszerbiztonsági hatóságok nem jelentkeztek.

A bíróság csak jövőre, 2023-ban tárgyalja az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik