Szórakozás

Gáspár Győző hat hétre befekszik a zárt osztályra, hogy kezeltesse a mentális betegségét

Bielik István / RTL Klub
Bielik István / RTL Klub
Múlt héten eszméletlen állapotban találtak rá, begyógyszerezve.

Gáspár Győző a mentális betegségéről beszélt a Palikék Világa Youtube-csatorna Három Igazság című műsorában. Évek óta küzd borderline személyiségzavarral, ami miatt hamarosan hat hétre megint zárt osztályra kerül.

Mi erről már olyan szinten tudunk a családban otthon beszélni, hogy nekünk ez természetes. Mikor elmegyünk egy hatcsillagos cancúni hotelbe, Mexikóba, és az anya a két gyerekkel lemegy a tengerpartra, apa pedig fennmarad a szobában, behúzza a függönyöket, és kirakja az ajtóra, hogy ne zavarjanak. Mert egy olyan rohamot kaptam, hogy Evelin azt mondta, hogy »na, apa megint elbaszta a nyaralásunkat«, Virág azt, hogy »már megint bedepressziózott«, így haza kellett jönnünk. Igen, én ezt vállalom, igen, én ezt kezeltetem, mert itt van a fülemben, hogy nemrég meghalt egy közös ismerősünk, egy celeb – nem mondom ki a nevét, mert mindenki tudja –, mert ő nem vállalta fel, amit én felvállalok. És most hol van? A földben van. Maradt utána két gyerek

– fogalmazott. Később kiderült, hogy a májusban elhunyt Berki Krisztiánra utal. Gáspár Győző azt mondta, emiatt is beszél nyilvánosan a betegségéről.

Elárulta, azért vonul újra szanatóriumba, mert nemrég hét szem gyógyszer helyett húszat szedett be.

A szőnyegen találtak meg múlt héten, begyógyszerezve. Egy ilyen emberrel kell élnie a Gáspárné Balla Beátának. És amikor Evelin hazajön látogatóba, megölelné az apját, és azt látja, hogy a szőnyegen fekszik mozdulatlanul.

Azt mondja, már az összes zárt osztályt megjárta, de mindenképp ki szeretné kezeltetni magát.

Van ez a kurva betegség tizenéve, amit nem tudok leküzdeni. Jön a pánikroham magától. Hiába ülök be gyönyörű autóba, elkap. Hiába főz Bea finomakat, hiába megyünk el nyaralni… Ez nem olyan, mint amikor eltörik a karod és begipszelik. Ezt a fejemben kéne rendbe tenni, és nem megy

– fogalmazott. Azt mondta, időszakosan rendbe jön néha, de az legfeljebb két hónapig tart.

Megemlítette, hogy kisebb lánya miatta jelentkezett pszichológus szakra az egyetemen.

Kapcsolódó
Gáspár Virág: Apám miatt is szeretnék pszichológus lenni
Reméli, egy napon majd szakemberként segíthet Gáspár Győzőnek legyőzni a démonjait.

Gáspár Bea szintén a műsor vendége volt, férje vallomását követően Gáspár Győző állapotáról és a család hozzáállásáról beszélt.

Nagyon nehéz vele együtt élni, mármint a betegségével. Alapjáraton is vehemens ember, és amikor még nem volt ez a betegsége, akkor tök jó szimbiózisban éltünk. Most is, csak most idegfeszítően sokszor van az, hogy elmond mindent ezerszer. Az ő betegségének a neve borderline szindróma, ez a családot viseli meg nagyon. Ez olyan, hogy sokszor azt gyűlöli, akit egyébként szeret, aztán rájön, elnézést kér, és tudja is, hogy akkor már késő. Nagyon sok embert nagyon sokszor megbánt.

Elmondta, férje tíz éve kap orvosi segítséget, a betegség 5-6 éve van jelen intenzíven az életükben. Mindezek ellenére még mindig őt tartja a legjobb humorú embernek, és el sem tudná képzelni nélküle az életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik