Szórakozás

Csuti: Tegyük a szívünkre a kezünket, senki nem akar egy hájpacni mellett utazni a repülőn

TV2
TV2
Neki is van tapasztalata ezzel kapcsolatban, de attól még nem tartja fairnek, hogy a Ryanair vezérigazgatója diszkriminálja a túlsúlyos embereket.

Szabó András Csuti a múlt héten szólalt fel először az Instagram-oldalán Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója ellen, amiért a légitársaság a magyar kormány által kivetett extraprofit különadót az utazókra terheli. Pénteken a Mokka vendégeként beszélt rossz utazási tapasztalatairól. Tavaly repült először és utoljára Ryanairrel, mert ez volt az egyetlen lehetősége, hogy időben odaérjen az úti céljába.

Kapcsolódó

Az állandó késések, a szolgáltatás minősége, csörög-zörög…

– panaszkodott a műsorvezetőknek, hozzátéve: bár a repjegy elsőre olcsónak tűnhet, a plusz szolgáltatások magas ára miatt sem éri meg sokszor fapados légitársaságot választani.

Szolgáltatás címszó alatt én egyetlenegy dolgot nem tudok elfogadni, amikor az időddel baszakodnak. Ez a része az, aminek muszáj lenne stimmelnie. Mert az, hogy én mondjuk 6 órára megérkezzek valahova, az a legfontosabb. Az, hogy én kellemetlenül utazom, nem tudok három bőröndöt magammal vinni, vagy csak nagyon drágán, azt az embernek el kell tudnia fogadni akkor, amikor egy fapados légitársasággal szeretne utazni, és pénzt szeretne spórolni az utazásán. Az, hogy te hatórát késel, az nonszensz, apám!

A vezérigazgatóval kapcsolatban elmondta, korábban nem ismerte O’Leary stílusát, a történtek fényében azonban szeretett volna megszólalni.

Picit utána olvastam a dolgoknak, akkor láttam az elmúlt évek hajmeresztő kirohanásait, véleménymegnyilvánulásait, ami azért – valljuk meg őszintén – egészen durva, még ha van is igazságtartalma bizonyos dolgoknak. De például olyat egy cégvezető nem fogalmaz meg, hogy »gondolkodtunk azon, hogy extraárat vetünk ki a hájpacnikra«. Senki nem akar egy hájpacni mellett utazni. Tegyük a szívünkre a kezünket, tényleg nem. Egyszer jöttem haza New Yorkból úgy, hogy álltam, és besegítettem a személyzetnek, mert egyszerűen nem fértem el egy illető mellett

– mondta. Szerinte egy vezérigazgató ilyen módon nem diszkriminálhat senkit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik