Szórakozás

David Attenborough megkapta második lovagi kitüntetését

Andrew Matthews / POOL / AFP
Andrew Matthews / POOL / AFP
Először 1985-ben ütötte lovaggá a királynő, most Károly hercegtől vehette át a rangos kitüntetést.

Sir David Attenborough szerdán Windsorban vette át a Mihály arkangyal és Szent György Lovagrend nagykeresztjét a televíziózás területén végzett munkájáért és bolygónk egészségének megőrzése érdekében tett szolgálataiért. A világhírű dokumentumfilmes második lovagi kitüntetését Károly herceg adta át, először II. Erzsébet királynő ütötte lovaggá a 1985-ben.

A mostani díjat legutóbbi, a klímaváltozás káros hatásai ellen küzdő természetfilmje elkészítésével érdemelte ki a 96 éves természettudós, aki a királynő hetven éves uralkodását ünneplő platina jubileumi rendezvénysorozat egy szegmensében is szerepet vállalt, legalábbis virtuálisan. Egy felvételt vetítettek Attenborough-ról a Buckingham-palota falára, mialatt Vilmos herceg a környezetvédők erőfeszítéseiről tartott beszédet. A herceg és környezetvédő korábban is kollaboráltak már, sőt ebbe a trónörökös gyermekeit is bevonták.

Kapcsolódó
Vilmos herceg gyerekeinek kérdéseire válaszolt David Attenborough
Ennél jobb együttműködés még nem volt.

David Attenborough-t áprilisban a Föld bajnokának választotta az ENSZ Környezetvédelmi Programja, valamint a Nobel-békedíj idei jelöltjei közé is bekerült Ferenc pápával és az Egészségügyi Világszervezettel együtt.

Kapcsolódó
A Föld bajnokának választották David Attenborough-t
Neves díjat kapott a természettudós az ENSZ Környezetvédelmi Programjától.

A ceremónián rajta kívül kitüntetésben részesült Gary Lightbody,  a Snow Patrol zenekar énekese és Toby Jones színész is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Royal Family (@theroyalfamily) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik