Frohner Ferenc három igennel jutott tovább A Konyhafőnök válogatójából. A fodrász a Reggeli mai adásában elárulta, hogy nagy munka áll mögötte, a felkészülésben étteremtulajdonos vendégei és séf-barátai segítették, mindenek előtt azonban a konyhai eszközök és az ételek neveit kellett megtanulnia.
Nagyon nagy meló volt az, hogy én most kötényt kaphassak, büszke is vagyok magamra. Mínuszról indultam. (…) Nekem először az eszközöket kellett megtanulnom. A botmixert most már tudom, hogy ne zúzónak hívjam. Voltak más dolgok is, amiket máshogy neveztem. Elképesztő volt, meg kellett tanulnom az ételneveket is
– mondta.
Frohner szerint fontos kimozdulni a komfortzónánkból, azért is döntött úgy, hogy kipróbálja magát a főzős versenyben. Mint mondja, a tanulási folyamat elején olyan fogásokat készített, amelyek nem voltak alkalmasak emberi fogyasztásra, később viszont többen is dicsérni kezdték a főztjét.