Szórakozás

Putyin viaszfiguráját eltávolították a párizsi Grévin Museumból

JULIEN DE ROSA / AFP
JULIEN DE ROSA / AFP
A helyére Volodimir Zelenszkij viaszmása kerülhet.

Raktárba került Vlagyimir Putyin szobra a párizsi viaszmúzeumban. A Reuters információi szerint a Grévin Museum vezetése a háború elleni tiltakozásként távolította el az orosz elnök 2000-ben készült viaszmását azután, hogy azt a hétvégén megrongáltak a vendégek. Yves Delhommeau, a múzeum igazgatója a France Bleu rádiónak elmondta, hogy korábban sosem volt példa arra, hogy egy figurát a folyamatban lévő történelmi események miatt vonjanak vissza, a jelenlegi helyzet azonban indokolttá tette a döntésüket.

Tekintettel a történtekre, mi és a munkatársaink nem akarjuk, hogy minden nap javítanunk kelljen a haját és a megjelenését. (…) Talán Zelenszkij elnök veszi át a helyét… hős lett, amiért ellenállt, és nem menekült el a hazájából. Tökéletesen elfoglalhatja a helyét a történelem nagyjai között

– vázolta a tervet Delhommeau.

Putyin viaszmását egyébként korábban is megrongálták már. 2014-ben a Krím megszállása után egy tüntető (akinek a csupasz mellkasára az „Öld meg Putyint” feliratot festették) leszúrta a szobrot és összezúzta a koponyáját.

Foc Kan / WireImage II. Erzsébet királynő, Vlagyimir Putyin, Angela Merkel, Francois Hollande és Barack Obama viaszmása a Grévin Museumban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik