Szórakozás

Eke Angéla a pesti pályaudvarokon segíti az ukrán menekülteket

Belevetette magát az önkénteskedésbe a színésznő.

Eke Angélát kapcsolták a Mokka stúdiójába szerda délelőtt, aki önkéntesként segíti az Ukrajnából érkező menekülteket a budapesti pályaudvarokon.

Tegnap éjszaka, egészen délután öt órától a beérkező vonatokról leszálló menekülteket a katasztrófavédelem, a rendőrség és a különböző hivatalos szeretetszolgálatok igyekeznek ellátni, elhelyezni. Ebben a rendszerben mindig akadnak olyan emberek, csoportok, nem várt menekülthullámok, akiket nem tudnak ellátni. Ezekből a civil önkéntesekből álló keménymag alkalmas arra, hogy bizonyos feladatokat ellásson. Tegnap azt csináltuk, hogy a beérkező civil lakhatás-felajánlást felmértük, összesítettük, megpróbáltuk azonnal megtalálni a szállást azoknak, akik nem tudnak hová menni.

„Mi, civilek pont azért vagyunk ott, hogy meleg fogadtatásban részesítsük őket, adjunk nekik dolgokat” – fogalmazott Eke Angéla, aki a legkülönfélébb módokon is segít, például volt olyan menekült, akinek internetet adott, mert az illető tudta, hová akar menni a pályaudvarról, de azt nem, hogy mivel és hogyan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik