Szórakozás

Porsche, Gucci, Curtis és a Ferencváros – összegyűjtöttük, mit lehet tudni G.w.M-ről

G.w.M, akit Curtis karolt fel, ferencvárosi utcagyereknek vallja magát, aki szerint csak a bambák és az életképtelenek nem találják meg a jó lehetőségeket, mert szerinte azok mindenki számára adottak. Az anyja azt akarta, hogy ügyvédnek tanuljon, ahogy ő sem szeretné, hogy gyerekei a zeneiparban helyezkedjenek el. A rapper összejött a 2014-es év „második legszebb nőjével”, ezért összegyűjtöttük, mit lehet róla tudni.

Annak ellenére, hogy nevét a legtöbben amiatt ismerték meg, mert január közepén összejött Kulcsár Edinával, a zenei karrierjét tizennégy évesen elindító G.w.M évek óta meghatározó alakja a hazai hiphop szubkultúrának. YouTube-ra feltöltött videóklipjeinek nagy része rendre átlépi az egymillió megtekintést, a zenésszel pedig tavaly novemberben mi is készítettünk interjút, amiben olyan dolgokról esik szó, hogy

  • milyen luxusban él,
  • mennyi dizájner (főleg Gucci) ruhája van,
  • illetve éppen akkor vásárolt magának egy Porschét.
Kapcsolódó
g w m
GwM: Relatív, hogy mennyi idő alatt keresek ötmilliót
A YouTube egy ideje legfelkapottabb magyar előadója GwM, azaz Varga Márk, aki ferencvárosi utcagyerekből lett büszke Porsche-vásárló. Elkísértük egy napjára és koncertjére.

G.w.M-ről relatív kevés személyes információ érhető el az interneten, azok is elszórt interjúkban. Úgy döntöttünk, összegyűjtjük, amit tudni lehet a zenészről – így jöttünk rá, hogy G.w.M-nek a legtöbbször ugyanazokat a kérdéseket teszik fel az interjúkban.

Ezek pedig így hangzanak:

  • Honnan jött a művészneve?
  • Curtis fedezte-e fel?
  • Tényleg rokonok L.L. Juniorral?
  • Mi köze van Ferencvároshoz?
Kapcsolódó

Sorrendben haladva a válaszokból megtudhatjuk, hogy a G.w.M három szó rövidítése: a Ginoé (ami a rapper beceneve, ám azt még ő sem tudja, hogy ez honnan jött), a Westé (ami a hiphop világban az Amerika nyugati partján élő rapperekre utal), valamint a Markyé, merthogy G.w.M polgári neve Varga Márk. A Gino West Marky művésznevet azonban egy idő után idétlennek érezte, így lett szimplán G.w.M. Az interjúkból az is kiderül, hogy a rajongói King Kong néven is emlegetik, ugyanis egyik koncertjén felmászott egy állványra és úgy nézett ki, mint a filmes karakter. A nevet annyira találónak érezte, hogy egy albumot is szentelt neki.

Zűrös családi háttere miatt döntött úgy tizennégy évesen, hogy önállósodik – az egyetlen kitörési lehetőséget a zenében látta. Miután egyre több saját dalát töltögette fel az internetre, híre elég hamar eljutott Curtishez, aki felajánlotta neki, hogy a következő dalát készítse el az ő kiadójánál – ráadásul közös dalokat is gyártottak, ami még nagyobb ismertséget hozott G.w.M-nek. Első zenéjét nyolc éve töltötte fel YouTube-ra, és még abban az évben az Egy éjszaka című számát is feltette, ami először hozott számára egymilliós megtekintést a platformon. Ezután következett az Én kérek elnézést, melyhez már videóklip is készült, és ami ténylegesen meghozta az áttörést. Ez a számokban is látszódik, mivel majdnem ötmilliós megtekintést ért el a videó, amiben nyilvánvalóan mi más szerepelne, mint magassarkús, bugyiban táncoló csajok és egy hófehér járgány, ami előtt többedmagával feszít a rapper.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

⚜️G.w.M⚜️ (@gwmmusic) által megosztott bejegyzés

A szakmai elismerésre még várnia kell

Azt állítja, nemrég tudta meg, hogy rokonságban áll L.L. Juniorral, akivel kifejezetten jó kapcsolatot ápol, és több közös dalt is írtak. L.L. Junior nemrég Kimaradás címmel elindította saját internetes talkshow-ját, amelynek első vendégeként G.w.M-et hívta meg. A műsorban javarészt csak bohóckodnak, pontosabban vándorsáskát esznek, és különböző kérdezz-felelek típusú játékokat játszanak, így nem feltétlen derült ki túl sok a rokoni szálakról.

A legtöbbször feltett kérdések közül kettőre L.L. Junior is rákérdez, és miután megtudja, honnan jött a G.w.M név, arra kíváncsi, milyen volt felnőni a Ferencvárosban. Sokan tévesen azt hiszik, hogy a foci miatt kötődik a kerülethez annyira, pedig valójában ott nevelkedett. G.w.M ezt már egy másik interjúban fogalmazza meg, amelyben  elmeséli, hogy ott született, ott töltötte az egész gyerekkorát, és imádta azt a hangulatot és kultuszt, ami a kerületet övezte. Gyakran hivatkozik magára utcagyerekként.

Van kiút, próbálok példát mutatni. Akik utcagyerekek, értik, hogy miről beszélek. Próbálok egyfajta utat mutatni, hogy nem kellene drogokhoz nyúlni, nem kell az utcát választani. Találjuk meg, amiben tehetségesek vagyunk és profitáljunk abból

– mondja G.w.M, aki a zenéjével inspirálni próbálja a hozzá hasonló, leginkább az utcán nevelkedett, nehéz sorsú fiatalokat. Szerinte csak a bambák és az életképtelenek nem találják meg azt, hogy milyen lehetőségek adottak az életben. Máshol arról beszélt, volt olyan fellépése, amiért kétmillió forintot fizettek neki. Amíg meg nem ismerte a volt párját, hedonista életet élt, és szórta a pénzt. Elmesélte, hogy volt olyan alkalom, amikor helikopterrel ment bulizni, jelentsen ez bármit is. Ettől függetlenül szerinte fontos a szakmai alázat, valamint az, hogy jól tudja kamatoztatni, amiben tehetséges. Még akkor is, ha eleinte senki sem hitte el, hogy megél majd a zenélésből, pedig tizennégy éves korától kezdve hegedülni tanult.

Ahhoz, hogy valaki sikeres legyen és kellő egzisztenciát teremtsen maga köré, kapjon levegőt és boldog legyen, ahhoz az kell, hogy találja meg, miben sikeres. Nagyon fontos az alázat, maradjunk emberek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

⚜️G.w.M⚜️ (@gwmmusic) által megosztott bejegyzés


A többmilliós megtekintéseket egyelőre szakmai díjakra nem tudta váltani, pedig úgy érzi, roma származása, a zenéjének közösségépítő ereje és a pályája során elért sikerei miatt már kijárt volna neki egy Fonogram-jelölés.

Megkaptam ezt a visszaigazolást, hogy én voltam a következő, aki hidat épített roma és nem roma emberek közé. Büszke vagyok erre, viszont mégis van belőle hátrányom. Nehogy már azt mondja nekem valaki, hogy csinálok tíz, húsz, harmincmilliós slágereket, vagy ötmilliósokat, és nem azt kell jelölni Fonogramra.

Curtishez hasonlóan létrehozta saját zenei kiadóját, ahol olyan előadókat és tehetségeket karol fel, akiknek nincs meg a kellő anyagi és technikai forrásuk ahhoz, hogy saját zenét készítsenek. Producerként pedig más előadóknak dolgozik be. Dalszövegeiben és vizuális megjelenítéseiben is inspirációként szolgál – a Ferencváros mellett – a sok gyerekkori küzdelem, a szerelem, a nők, a bulizás és persze a pénz is.

Magánéletéről – azon kívül, hogy szakított az exével és összejött Kulcsár Edinával – csak keveset tudni. Azt igen, hogy volt párja, Melanie a megismerkedésükkor elkérte a személyi igazolványát, mert nem hitte el, hogy még csak tizennyolc éves. A kettőjük között lévő korkülönbségről a Mokka is beszámolt, bár G.w.M csak nagyon ritkán mutatta meg párját a kamerák előtt. Gyerekeiket magukról nevezték el: fiuk a Márk, lányuk pedig a Melanie nevet kapta. G.w.M anyja azt szerette volna, ha Varga Márk ügyvédnek tanul, és elfelejti a zenei karriert. Érdekes, hogy két gyerekével kapcsolatban a rapper elmondta, egyáltalán nem örülne neki, ha ők is a zenei pályát választanák, mert ez nem ad biztos talajt az ember lába alá, ahogy fogalmaz: „egyszer fent, egyszer lent”. Mindenesetre vásárolt egy ötvenmilliós lakást a lányának befektetésként, azóta pedig a fiának keresi a megfelelő ingatlant, hogy az ő jövőjét is megalapozza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik