Szórakozás

Méteres hótakaró alatt találtak meg egy augusztusban eltűnt kutyát

A nyári kaliforniai erdőtüzek idején eltűnt eb azóta újra a gazdájával van.

Egy augusztus óta eltűnt kutyát méteres hóréteg alá temetve találtak meg, de még életben volt, és végül a gazdájával is sikerült újra összehozni.

Russ, a 3 éves pitbullkeverék négy hónappal a havas mentés előtt tűnt el, amikor a Caldor tűzvész végigsöpört a kaliforniai Tahoe-tó környékén. Gazdáját – aki egy lakhelyétől általában távol dolgozó ápoló – a tűzvész idején evakuálták, így akkor nem tudta megkeresni eltűnt kutyáját.

Nagyon fázott, rémült és fáradt volt, és nehéz volt vele lejönni a hegyoldalon, ahol két méteres hó esett

mesélte Wendy Jones, a Tahoe PAWS és a TLC 4 Furry Friends ügyvezető igazgatója a People magazin online kiadásának a december 16-i merész mentésről.

Decemberben egy síelő arról számolt be, hogy Russt a havas Sierra Nevada hegyekben látta. A Washington Post szerint, miután Russ rámordult a síelőre, a férfi készített néhány fotót, és közzétette őket a Facebookon, leírva a csapdába esett kutyával való találkozását.

Ez a bejegyzés felkeltette Jones figyelmét, aki a kaliforniai South Lake Tahoe-ban él. Bár éppen egy másik mentőakció közepén volt, mégis felkereste társait, Leona Allent és Elsa Gaule-t, hogy segítsenek neki megmenteni Russt a fagypont alatti hidegben.

Tudtuk, hogy az idő a legfontosabb, mert a kutya egész nap kint volt a hóban. És tudtuk, milyen hideg van. Szóval elég intenzív volt, elég érzelmes, sok adrenalinnal

– emlékezett vissza Jones a Postnak.

A két nőből álló csapat Hócipőkkel, szánnal és kutyamentő eszközökkel felfegyverkezve felment a hegyre, hogy megmentsék a kutyakölyköt, akivel még sosem találkoztak.

Allen pedig egy helyi tévének így írta le, ami ezután következett:

„Követtem a nyomokat, és hirtelen megláttam ezt a sötét alakot a fa alatt, és arra gondoltam, hogy ez nem jó, nem mozog, majd arra gondoltam, hogy nagyon ideges lehet ő és én is nagyon ideges leszek. Aztán kinyitotta a szemét, és biztosra veszem, hogy sikítottam. Egészen biztos vagyok benne, hogy Elsa hallott engem a hegyről lefelé.”

A sokk élménye után összebarátkoztak, és Russt le is vitték a hegyről egy szánkón, egyikőjük ölében. Ez gyakorlatilag egy többórás túrát jelentett a sötétben.

Russ az állatmentők Facebook-bejegyzése szerint először az El Dorado megyei állatvédőknél kötött ki, majd az eltűnése augusztusi bejelentésének, és a bőre alatt található mikrochipnek hála visszakerült a kaliforniai Riverside megyében élő gazdájához.

Jones elmondása alapján pedig a gazdi és Russ is nagyon örültek a váratlan viszontlátásnak, ami egyben karácsonyi ajándék is volt, hiszen karácsony napján történt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik