Szórakozás

Kiugrott a Pápa a Vatikánból, hogy lemezboltba menjen

Ferenc pápa kiugrott a Vatikánból kedden, késő este, hogy Róma belvárosában betérjen egy lemezboltba. Egy járókelő akkor vette videóra az egyhátfőt, amikor egy CD lemezzel a kezében távozott az üzletből.

Közismert, hogy Ferenc pápa nagy zenerajongó. Gyerekként rengeteg operaelőadást hallgatott a rádióban, később Mozart és az argentin tangó rajongója lett, úgy gondolja, a zene az Istenig emeli az embert – írja az AP hírügynökség.

Javier Martinez-Brocal, a Rome Reports hírügynökség igazgatója kedden este épp Róma belvárosában sétálgatott, amikor feltűnt neki, hogy egy vatikáni rendszámú Fiat 500-as és több rendőrautó áll meg egy lemezbolt előtt.

A Fiatból a pápa ugrott ki, és besietett az üzletbe, ahol nagyjából tizenkét percet töltött el, kedélyesen elbeszélgetve az eladókkal. Kiderült, hogy még Jorge Mario Bergoglio bíborosként, a pápa korábban, még bíborosként rendszeresen megfordult az üzletben, amikor Rómában járt.

Mióta felszentelték, Ferenc pápa nem vásárol magának semmit, a lemezboltban most is ajándékba kapott egy klasszikus zenei CD-t.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik