Szórakozás

Hat disznót terített le a 16 éves vadász, de sajnos mind házidisznó volt

Neumann & Rodtmann / Getty Images
Neumann & Rodtmann / Getty Images
Lövéseket hallott egy dél-karolinai gazda. Nem sokkal később szomorúan vette észre, hogy valaki agyonlőtte hat, elektromos kerítés mögött tartott disznóját. Az elkövető egy tizenhat éves vadász volt, aki vaddisznónak nézte az állatokat.

Jason Southers a dél-karolinai Goat Daddy’s Farms nevű kecskefarm társtulajdonosa épp az unokahúgával készített kecskesajtot október 1-én, délután, amikor közvetlen közelről lövéseket hallottak – írja a State című helyi hírlap.

A lövések nagyon közel dördültek el, így Southers tudta, hogy valaki, valamiért a farmon lövöldözik. Magához vette a fegyverét, és rálőtt egy fára, hogy a másik fegyveressel tudassa: a közelben van. A gazda hamarosan rá is akadt a lövöldözőre, egy 16 éves vadászra.

A kamasz egyedül volt, és Southers elektromos kerítés mögött tartott disznóira lövöldözött. Mire a gazda leállíthatta volna, a srác már négy állatot megölt, további kettőt pedig a később kiérkező állatorvosnak kellett elaltatnia.

Bár a farm fő profilja a kecsketenyésztés, és a tejtermékek gyártása, Southers kéttucatnyi disznót is tart a húsukért. A férfi azt mondja, elképzelni sem tudja, hogy nem tűnt fel a fiúnak, hogy nem vaddisznókra lő, ahogy azt is nehezen érti, hogy engedheti valaki, hogy egy ilyen fiatal srác egyedül vadásszon éles lőfegyverrel.

Southers értesítette a rendőrséget, akik vizsgálják az ügyet, de egyelőre nem világos, vádat emelnek-e a 16 éves vadász ellen. A gazda egy Facebookra feltöltött videóban arra kérte a környékre készülő vadászokat, hogy előbb informálódjanak, csak utána kezdjenek lövöldözni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik