Szórakozás

TikTokon terjedő kihívást teljesítve fejbe vert egy tanárnőt egy általános iskolás

Maskot / GettyImages
Maskot / GettyImages
A tanuló hátulról ütötte meg a pedagógust egy amerikai iskolában.

Hátulról fejbe vert egy tanárnőt egy általános iskolás diák az amerikai Dél-Karolina egyik iskolájában, hogy teljesítsen egy TikTokon terjedő kihívást – jelentette a helyi sajtó. A Lancaster megyében található iskolakörzet ezért figyelmeztetést adott ki, amiben közölték, hogy felfüggesztés vár azokra a diákokra, akik megütnek egy tanárt, sőt, ebből akár rendőrségi ügy lehet.

Az iskolakörzet a Facebook-oldalán kijelentette, készek akár a rendőrséget is bevonni, mert az ilyen esetek elfogadhatatlanok.

Az iskolai dolgozókat fizikailag bántalmazó diákokra jogi felelősségre vonás és fegyelmi eljárás vár. Az ilyen tettek, mint a lopás és a rongálás, nem csínytevés, hanem bűnözői magatartás.

Az amerikai diákok körében a TikTok videómegosztón terjed egy kihívás, ami arra biztatja őket, hogy üssenek meg egy iskolai dolgozót, és a tettet vegyék videóra – írta a USA Today. Az amerikai pedagógus szakszervezetek felháborodva reagáltak.

A tanáraink nem arra vállalkoztak, hogy egész nap a hátuk mögé kelljen lesniük munka közben, hogy mikor fogják megütni, felpofozni, megrúgni vagy fejbe verni őket

– jelentette ki a lapnak Anna Fusco, a floridai Broward Tanárszakszervezet elnöke.  A nő elmondta, hogy három évtizede dolgozik tanárként, és most először találkozott azzal, hogy tanárok elleni fizikai erőszakra biztassák a diákokat, és sose gondolta volna, hogy arra fogja biztatni a tanárokat, hogy hívjanak rendőrt a gyerekekre.

Kapcsolódó
Tanárverés: diákcsíny vagy bűncselekmény?
A diákok által elkövetett erőszak számszerűen nem nőtt, ám az utóbbi időben egyre nagyobb publicitást kap. A főváros és a szaktárca szakértői bizottság felállításával keresne megoldást. Az oktatási jogok biztosa szerint a bűnt elkövető gyereket meg kell büntetni, de fel kell tárni a motivációját is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik