Szórakozás

Milliókért árulják a pokémonos Oreo kekszeket a neten

YOSHIKAZU TSUNO / AFP
YOSHIKAZU TSUNO / AFP
A limitált szériás kiadásban kapható egyedi kekszek a boltokban kevesebb mint négy dollárba kerülnek, de a gyűjtők őrült összegeket fizetnek a ritkább darabokért az aukciós oldalakon.

Többmillió forintnak megfelelő összegért árulják az eBay internetes aukciós oldalon az Oreo limitált kiadású, Pokémon karakterekkel mintázott darabjait – írta a CBS News és az NPR amerikai közszolgálati adó. A pokémonos Oreókat a hónap elején kezdték el árulni az Egyesült Államokban.

A kekszek íze az eredeti, de a megszokott oreós minta helyett 16 Pokémon karakter mását lehet azokon látni, mint Pikachu vagy Charmander. De nem mindből árulnak ugyanannyi darabot. Vannak ritkábbak, és a legritkább az nem más, mint Mew.

És Mew az, amiért a legtöbbet kérnek el az eBayen, ahol egy darabért többen is több mint egymillió forintnak megfelelő összeget kérnek el. És meg is veszik az emberek. A CBS News közlése szerint több száz darabot adtak el belőle az eBayen, és az NPR cikke szerint volt, aki tényleg kifizetett több mint 15 ezer dollárt (4,6 millió forint) érte.

A Pokémon eddig is gyűjtők kedvence volt. A Pokémon-kártyákért volt, hogy szó szerint fegyverrel harcoltak meg egymással emberek, és sokan több tízmillió forintot is fizetnek egyes ritkább kártyákért. Így szerzett milliókat egy férfi Nagy-Britanniában, aki az új házában talált két dobozt, benne Pokémon-kártyákkal, amik aztán egy árverésen több mint 19 ezer fontért, átszámítva 8 millió forintért keltek el.

Kapcsolódó
Talált két lezárt dobozt az új házában, milliomos lett belőle
Egyszer van az embernek az életben ekkora szerencséje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik