Szórakozás

Kirk kapitány 90 évesen végre a valóságban is az űrbe utazhat

© Paramount Pictures / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP
© Paramount Pictures / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP
Pontosabban a klasszikus Star Trek főszereplője, William Shatner, aki Jeff Bezos rakétájának következő utasaként a leszállás után minden idők legidősebb földi űrutazója lesz.

A TMZ azt írja, hogy a Blue Origin vezetőjeként az úr meghódításán is dolgozó, nyáron az űrutazást tevő Amazon-alapító, Jeff Bezos New Shepard nevű rakétájának következő kilövésekor a jármű egyik utasa a 90 éves kanadai színész, William Shatner lesz – akit a csillagok szerelmesei leginkább az eredeti Star Trek (magyarul Űrszekerek) Kirk kapitányaként ismerhetnek.

Visszatért a Földre a világ leggazdagabb embere
Ő és a csapat többi tagja is jól vannak, nagyjából tíz percig tartott az út.

Bár az űr legvégső határáig nem fog elmenni, mint a USS Enterprise általa alakított kapitánya, életkora miatt azért így is kuriózum lesz a nyúlfarknyi (15 perces) űrutazás, 90 éves ember ugyanis még soha nem járt az űrben.

Arról egyelőre nincs információ, hogy az októberre tervezett utazáshoz magára ölti-e legendás karaktere, James T. Kirk kapitány egyenruháját. De a portál információi szerint a küldetésről dokumentumfilmet készítenek. Shatnerék állítólag először a Discovery Chanellel tárgyaltak egy különkiadásról, ami végül nem valósult meg.

A TMZ forrásai szerint Shatnerék ezután máshova vitték az ötletet projektet és tárgyalásokat folytatnak.

A világűr válhat a leggazdagabbak új játszóterévé
Júliusban két vállalkozó is eljutott az űrbe, ami fordulópontot jelenthet az űrturizmus történetében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik