Szórakozás

Puskás-Dallos Peti nem vallásos, de azért szeretett volna egyházi esküvőt is

rtl klub
rtl klub
Filozofikus mélységekbe rántotta követőit az érvelésével.

Idén nyáron igazi esküvődömping volt, nyolc magyar sztárpár is megházasodott, köztük Puskás Peti és Dallos Bogi, akik egymás nevét is felvették.

Kapcsolódó
Esküvődömping: idén nyáron nyolc magyar sztárpár kelt egybe
Többéves halogatás, enyhülés a koronavírus-járványban – számos érv szólt amellett, miért épp ezen a nyáron mondták ki sokan a boldogító igent.

Az énekes még mindig tudott újat posztolni esküvőjükről a közösségi médiában, most például arról, miért szeretett volna ő is egyházi szertartást is – annak ellenére, hogy nem vallásos.

Soha nem voltam egy vallásos srác. Meg vagyok keresztelve, mindig is nyitott voltam a vallás, a vallások iránt, utáltam is, amikor megbélyegeznek embereket a hitük miatt, mert nagyon egyszerű fegyvernek találtam, de igazából az állapota, elhivatottsága sose érintett meg. Amióta viszont készültünk a nagy eseményre, fontosnak találtam, hogy ne csak egy kötelező program legyen, hanem a nagybetűs pillanat, amikor kimondjuk az igent! Egyrészt sokat olvastam mostanában Byung-Chul Han gondolatait arról, hogy a kapitalista fogyasztói szemléletünk hogyan tépázza meg az ünnepeket, hogyan veszi ki a szakrális részét és cseréli le egy saját kényelmünket szolgáló szórakoztató show-ra, másrészt biztos voltam benne, hogyha képesek vagyunk belehelyezkedni, alávetni magunkat a hagyományoknak, egy gyönyörű érzés lesz. Harmadrészt pedig úgy éreztem, a mi esküvőnk is tök más, mint amilyen akár a szüleinké volt: vega, vegán ételek az asztalon, Backstreet Boys üvölt a hangszóróból, figyelünk, hogy minél kevesebb hulladék képződjön, egy erdő közepén egy istállóban táncolunk messze a várostól, valaki egy nyári ingben őrjöng egész éjszaka a koktéloktól megvadulva. De maga az igen, egy olyan épületben történik, egy olyan szertartáson, ami évszázadok gondolatait, kultúráját, művészetét, hitét őrzi, és ugyanazt az esszenciát, amire felesküdtek a felmenőim is messzi korokban: megőrizzük két ember szerelmét, megteszünk mindent a családunkért és jobb helyet próbálunk teremteni a világból azzal, hogy már nem csak a saját boldogulásunkra törekszünk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Puskás-Dallos Peti (@apuskaspeti) által megosztott bejegyzés

Nemrég fociról beszélt az énekes:

Kapcsolódó
Puskás-Dallos Peti: Nem a 0-4 fájó, hanem a hír, amit visz rólunk a világban a szurkolóink egy része
A vb-selejtezőről elmélkedett az énekes, aki a helyszínen tekintette meg a találkozót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik