Szórakozás

Mission: Impossible – egy valódi gőzmozdonyt küldtek le egy szikláról a forgatáson

Richard Bowring / Youtube
Richard Bowring / Youtube

Még mindig zajlik a Mission: Impossible következő, hetedik filmjének forgatása Angliában, és úgy látszik, nem spóroltak a költségvetéssel. Egy jelenet kedvéért ugyanis nem valami kis makettet, hanem egy valódi gőzmozdonyt hajítottak le egy szikláról a mélybe, és zúztak apró darabokra.

A jelenetet a Derbyshire megyei Stoney Middleton faluban vették fel, egy kőfejtőben, ahol a BBC cikke szerint már hónapokkal korábban megjelent a forgatócsoport, hogy felépítse a díszleteket, és előkészítse a nem mindennapi mutatványt. A gőzmozdonyt pár nappal korábban egy teherautón vitték a helyszínre, ahol felhelyezték a csak a film kedvéért lerakott vonatsínre.

Hogy utána a mélybe küldjék.

Az eseményre már régóta vártak a helyi lakosok, akik közül többen is videón és fényképeken örökítették meg a jelenetet, ahogy a pöfékelő gőzmozdony a végzetébe száguld.

A felvételt a helyszínen nézte meg maga Tom Cruise is, aki szerte Angliában meglepte a helyieket, ahogy helikopterrel megérkezett a forgatási helyszínekre. Akár úgy, hogy valakinek a kertjébe szállt le, ha a közeli repülőtéren erre nem volt lehetősége.

Kapcsolódó
Amikor Tom Cruise kér engedélyt, hogy leszállhasson a kertedbe a helikopterével
Lezárták a közeli repteret, a színész azonban sietett, leszállt egy család kertjében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik