Szórakozás

Fotón, ahogy egy nő egy AK-47-essel a kezében lóg egy autó ablakában, San Franciscóban

Twitter/SFDT
Twitter/SFDT

A fél amerikai sajtót bejárta egy fotó, amit a kaliforniai San Francisco rendőrsége csütörtökön tett közzé Twitter-oldalán. A fotó egy illegális autóversenyen készült, és az látható rajta, ahogy egy Cadillac CTS utasa egy AK-47-es gépkarabéllyal a kezében lóg ki derékig az utasoldali ablakon, miközben a jármű látszólag nagy sebességgel farol egyet.

A rendőrség közölte, hogy a fotón látható autót a kép miatt indult nyomozás után lefoglalták. Az esetről szóló hírekből az nem derült ki, hogy a nőt, vagy az autó sofőrjét letartóztatták-e, és az sem, hogy a fotón látható gépkarabélyt is lefoglalták-e a rendőrök az autóval együtt.

A fénykép még július 11-én készült, egy hivatalos megfogalmazás szerint „sebességet bemutató illegális eseményen”, ami a gyakorlatban illegális autóversenyt jelent. A Jalopnik amerikai autós magazin közlése szerint a kérdéses terület teli van keréknyomokkal, amik azt mutatják, hogy ott rendszeresen tartanak autós találkozókat, ahol a résztvevők gumiégetéssel és megpördülésekkel szórakoztatják egymást.

Menő, vagy felelőtlen?

A New York Post cikke szerint a közösségi oldalakon megszólaló embereket megosztotta a rendőrség által közzétett felvétel. Egyesek roppant menőnek találták a fényképet, és a nőt, míg mások a helyzet veszélyességére hívták fel a figyelmet, megemlítve, hogy a nő nem tartotta be az alapvető fegyverkezelési szabályokat, és az ujját a ravaszon tartotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik