Szórakozás

Jennifer Lopez? Fogalmam sincs, ki az – Tíz eset, amikor egy híresség nem ismert fel egy másikat

TheEllenShow
TheEllenShow
Június végén személyi igazolvány felmutatása nélkül nem engedték be egy amerikai szórakozóhelyre Rihannát és rapper párját, A$AP Rockyt, miután a biztonsági őr egyiküket sem ismerte fel – annak ellenére, hogy mindkettejüknek jó pár slágert köszönhetünk. Az azért bocsánatos bűn, ha egy őr, aki nincs benne a hollywoodi körforgásban, nem ismer fel hírességeket, de mi van akkor, ha egy celebnek nem esik le, hogy épp egy másik híres emberrel találkozott? Ilyen eseteket gyűjtöttünk most össze.

1. Ed O’Neill és Britney Spears

Néhány évvel ezelőtt Ed O’Neill, az amerikai szitkomok élő legendája Ellen DeGeneres talkshow-jában járt, ahol elmesélt egy történetet arról, miszerint egy csinos, szőke rajongója egy reptéren leszólította őt, hogy közös fotót kérjen a színésztől. A kép végül kikerült a közösségi médiába, percek alatt ötvenezernél több lájk érkezett rá, ekkor hívta O’Neillt a menedzsere, miért nem szólt neki arról, hogy Britney Spearsszel szelfizett.

Mint kiderült, a színésznek fogalma sem volt arról, hogy a popsztár kért tőle közös fotót.

Nézzétek az arcom! Úgy nézek ki, mint aki tudja, hogy Britney Spears ül mellette?

2. Goldie Hawn és Amy Schumer

2017-ben Ó, anyám! címmel közös vígjátékot forgatott Amy Schumer és Goldie Hawn, utóbbi azonban soha nem hallott még Schumerről. A komikus a film után mesélt arról, hogy egy alkalommal ugyanazon a repülőn utaztak, Schumernek pedig feltűnt, hogy Hawn is a fedélzeten van. Odalopózott hozzá, majd elkezdte győzködni arról, hogy egy készülő filmjébe remekül belepasszolna a színésznő, aki az anyját alakíthatná. Hawn később előadta a saját verzióját, kiderült, fogalma sem volt arról, kicsoda Amy Schumer, és emiatt picit rosszul is érzi magát utólag – de a szerepet ennek ellenére is elvállalta. 2017-ben azért Schumerről már nem lehetett ismeretlen névként beszélni, egyrészt két évvel korábban a Time magazin a 100 legbefolyásosabb ember közé választotta, másrészt egész estés műsorait Amerika-szerte sugározták a nagy kábelcsatornák.

Kapcsolódó
Nőként is mer poénkodni a szexszel, és nagy ívben tesz a politikai korrektségre
Amy Schumert a legtöbben vulgáris és kicsit sem PC poénjairól ismerik a legtöbben. Születésnapi portré.

3. Rami Malek és Bella Hadid

Malek még 2017-ben, a Screen Actors Guild-díj átadóján nyilatkozott a People magazinnak arról, hogy az ő közösségi médiában való jártassága igen csekély mértékű.

Nem vagyok nagy közösségi médiás, pedig jobban rá kellene feküdnöm a dologra. A minap Bella Hadiddal táncoltam Párizsban, és fogalmam sem volt róla, hogy ő kicsoda.

A színész egyszerűen táncosnőnek hitte őt. Érdekesség, hogy egy évvel azután nyilatkozta mindezt, hogy Hadidot az év modelljének választották meg Amerikában, ismertséget pedig még 2014 környékén szerzett magának, mikor a New York-i divathét egyik emblematikus kifutólánya volt.

4. Wendy Williams és Dua Lipa

Wendy Williams amerikai műsorvezető még 2018-ban bakizott egy hatalmasat saját műsorában, mikor Dua Lipa énekesnőről konferált fel egy bejátszást. Williams egyszerűen Dula Peepnek nevezte Lipát, mivel fogalma sem volt róla, hogy ki is ő pontosan, pedig az énekesnő már 2017-ben szenzációnak számított Amerikában is, debütáló lemeze minden létező toplistát meghódított.

5–6. Mariah Carey

A 2000-es évek elején igazi mém született Mariah Carey egyik nyilatkozatából: egy tévécsatorna interjút készített vele arról, mi a véleménye a többi női popsztárról. Beyoncét nagyon kedvesnek és jó dalszövegírónak tartotta, de Jennifer Lopezről furcsán nyilatkozott – pedig JLónak ekkor már volt egy csúcsokat döntögető debütáló albuma.

Nem ismerem őt.

Évekkel később ugyanezt a meglepettséget Andy Cohen műsorában is elővette, akkor Ariane Grande kapcsán, akiről azt mondta, neki nem ismerős a fiatal énekes neve, hiszen hiphopot hallgat inkább, mintsem popzenét”.

Pedig Carey vélhetően mindegyikőjüket ismeri, ez inkább egyfajta taktikai húzás volt a részéről, amit a 2000-es években kezdett meg JLóval: 2001-ben Carey megtudta, hogy Lopez a saját lemezén egy olyan dallamot használt, ami Carey egyik ki nem adott dalához köthető. Ahelyett, hogy megbeszélték volna ezt a nézeteltérést, Carey ignorálni kezdte kolléganőjét, amivel 2016-ban sem hagyott fel, még akkor is úgy nyilatkozott a TMZ-nek, hogy nem tudja, kicsoda Jennifer Lopez.

via GIPHY

7. Christopher Nolan és Harry Styles

2017-ben a brit filmrendező a Dunkirk című filmjével vette be a mozikat, amelynek kisebb meglepetésre az énekes Harry Styles volt az egyik főszereplője. A színészi babérokra is törő popsztárról Nolannek sok tudomása nem volt a forgatás előtt, pedig az egykori One Directionből pont Styles volt az, aki Hollywoodban is képes volt ismertséget szerezni és megragadni.

Igazából halvány fogalmam sem volt arról, hogy ő mennyire híres, mielőtt megérkezett volna a castingra. A lányom talán mesélt róla valamit, mondtak ezt-azt a gyerekek, de nem igazán figyeltem.

Nolant végül a kvalitásain túl Styles színészi ambíciói győzték meg arról, hogy a vásznon is érdemes rá figyelni, miután az olvasópróbákon mindenkit lenyűgözött lelkesedésével a szerepet illetően.

Laurent Viteur/WireImage Nolan középen, Styles pedig piros ingben mellette.

8. Barack Obama és Kendall Jenner

2016-ban – a hagyományokhoz hűen – gálavacsorát tartottak a fehér házi tudósítók tiszteletére, még Barack Obama elnöksége alatt. Az elnök beszédében próbált rendkívül humoros lenni, amit az asztaloknál ülők díjaztak is tapsviharral. Az eseményen valamilyen oknál fogva jelen volt Kendall Jenner szupermodell is (egyedül ő a Kardashian családból), akiről sokat nem tudott Obama. Jennert 2007-ben ismerte meg a nagyközönség, mikor saját családi „valóságshow-jukban”, a Keeping up with the Kardashiansban feltűnt. Azóta a világ legjobban fizetett modelljévé vált, először 2015-ben, majd 2017-ben is.

Itt van Kendall Jenner is. Volt alkalmunk találkozni itt a színpad mögött, nagyon kedves fiatal hölgynek tűnik. De nem vagyok benne egészen biztos, hogy mit is csinál.

9. George W. Bush és Jay-Z

Évekkel ezelőtt Jimmy Kimmel műsorában vendégeskedett George W. Bush, az USA korábbi elnöke. A beszélgetés egy pontján Beyoncéról kezdtek beszélgetni, egészen pontosan az énekesnő akkori terhességéről. Mindez azért volt fontos, mert Bush elmesélte, ő bizony nem néz tévét, a popkulturális újdonságokról épp ezért alig tud valamit.

– De azt tudod, hogy Beyoncé terhes, ugye?

– Nem.

– És azt, hogy kicsoda Jay-Z, Beyoncé férje?

– Nem ismerem.

10. Phil Collins: ki az az Adele?

2016-ban arról kezdett cikkezni a zenei sajtó, hogy Phil Collins együtt dolgozik majd Adele-lel egy közös albumon. Collins a People-nek később elárulta, a közös melóból végül semmi sem lett, ám ennek nem volt köze ahhoz, hogy korábban azt sem tudta, kicsoda Adele, aki akkoriban már nem egy Grammy-díjon túl volt.

Találkoztunk Londonban három vagy négy évvel ezelőtt, mert együtt akart velem dalokat írni. Nekem ez hízelgő volt, de fogalmam sem volt arról, ki ő. Egy burokban élek. Gyorsan megnéztem, kiről van szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik