Szórakozás

Zaklatási botránya után ősszel újra rendezni fog Gothár Péter

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
Vajdai Vilmos színész-rendezővel, a független TÁP színház alapító-igazgatójával készített videointerjút Veiszer Alinda. A beszélgetés során többek között elhangzott, hogy a zaklatási botrányba keveredett Gothár Péter ősszel rendezni fog Vajdai színházában.

Itt nincs pénz, alakítsa, kezdje elölről. Miért ne? Színházat csináljon… Nem lehet végtelenül büntetni. Ráadásul Gothár volt az, aki az egyik legprogresszívebb a maga korosztályában, aki mai nyelven tud megszólalni, mai dolgokat tud mondani…

– idézi a Vajdait a Telex.

Amikor Veiszer rákérdez, hogy nem tart-e a botránytól, a színházigazgató így válaszol:

De, de, dehogynem. De azt gondolom, azzal, hogy nulláról indulhat, szinte semmi pénzből, miért ne kezdje el, miért ne mutassa meg, hogy tud. Szerintem ez a legtisztességesebb dolog.

A teljes beszélgetés támogatásért cserébe ide kattintva nézhető meg.

Mint ismert, Gothárt 2019 novemberében a Katona József Színházból, egy hónappal később pedig a Színművészeti Egyetemről is kirúgták zaklatási botránya miatt.

Kapcsolódó
Gothár Péter utoljára még trollkodott egy hatalmasat
Nem biztos, hogy a Hét kis véletlen a levitézlett rendező utolsó filmje, de most nagyon úgy tűnik. Ki fogja ezt megnézni? Kritika.

A tavaly a Vígszínházban ugyancsak botrányos körülmények között távozott Eszenyi Enikő szintén az ősszel tér vissza rendezőként, amit több vígszínházas színész is kifogásolt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik