Szórakozás

VAKÁCIÓÓÓÓÓ: Irány a nyár!(x)

Enterol
Enterol
Ne a hasmenés diktálja a tempót!

Az idei nyáron új értelmet nyer a SZABADSÁG fogalma, hiszen hosszú hónapok bezártsága után úgy tűnik, végre magunk mögött hagyhatjuk a karantént, és megtörhetjük a négy fal egyhangúságát. De bármilyen türelmetlenül vártuk is ezt a pillanatot, nem tanácsos kapkodni. Olyan aprónak tűnő, de fontos részletekre is oda kell figyelni, mint az úti patika, aminek egyik alapkelléke a hasmenés hatékony ellenszere. Elmondjuk, miért.

A hasmenés a leggyakoribb kéretlen útitárs

A vakáció gondtalan napjait számtalan bosszantó dolog akaszthatja meg: egy elveszett útlevél, bőrönd vagy pénztárca, egy rosszul megválasztott szállás vagy akár egy baleset. Ezek azok a dolgok, amikről szívesen feltételezzük, hogy velünk nem történhet meg, mégis számolunk velük. Ám furcsa módon az utazók leggyakoribb betegsége valahogy mindig felkészületlenül ér bennünket, pedig az útra kelők 30-50%-át éri utol a hasmenés. MIÉRT?

Aki külföldre utazik, többnyire felkészül arra, hogy számára szokatlan körülményekre számíthat, hiszen más ízek és szokások várják, gyakran még az időzóna és az éghajlat is eltérő. Ezt a szervezet eleve sokként éli meg, különösen, hogy olyan vírusokkal és a baktériumokkal találkozhat, amelyekkel addig még soha. Azt már kevésbé szokás figyelembe venni, hogy egy gondatlanul elkészített fogás, egy nem megfelelően előkészített étel, a nagy forgalmú helyek alacsony higiéniája belföldön is okozhat gondokat, különösen a legmelegebb nyári napokon. Megtörténhet a baj akár a helyi strandon, egy hangulatos kis büfében vagy éppen a gyerektábor nyüzsgésében, ahol a legkisebbek például nem mindig figyelnek oda a kézmosásra.

Enterol

Alapszabály, hogy:

  • zöldséget, gyümölcsöt csak alaposan megmosva, ha olyan helyen járunk, kizárólag hámozva vagy főzve fogyasszunk!
  • mindig gyanús a félig átsütött hús és hal, a pasztőrözetlen tejtermék, a nyers tojás.
  • egzotikus országban a VÍZ mindig palackozott vagy forralt, a jégkocka tiltólistás.
  • kézmosásból, fertőtlenítésből sose elég.

Ha mégis megtörténik a baj…

… cselekedjünk azonnal! Pótoljuk az elveszített vizet, sót és cukrot, és keressük elő az úti patikából a hasmenés megfelelő ellenszerét!
Az utazással összefüggő hasmenéses panaszok kezelésére az egyik legjobb választás a klinikailag bizonyított hatású, vény nélkül kapható Enterol, amely enyhíti a kellemetlen tüneteket és lerövidíti a hasmenés időtartamát, ráadásul gyermekeknek is adható – 0 éves kortól.

A Saccharomyces Boulardii nevű élesztőgombát tartalmazó gyógyszerként bejegyzett készítmény segít helyreállítani az ismeretlen mikroorganizmusok (pl.: Escherchia coli, Salmonella, Shigella és Campylobacter baktériumok) hatására felborult bélflóra működését. Mivel gátolja a káros baktériumok megtelepedését, a megelőzésben is szerepet játszhat. Tehát távolabbi úticél esetén a kezelést érdemes az utazás előtt pár nappal elkezdeni, és a hazaérkezés után is folytatni.

Az Enterol bármilyen utazással összefüggő hasmenéses panasz esetén ajánlott.

Bővebben az Enterolról:

https://www.enterolprobiotikum.hu/

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik