Szórakozás koronavírus

Angliát lezárták, de egy férfi húsz kilométert utazott pokémonokért

Morten Falch Sortland / Getty (illusztráció)
Morten Falch Sortland / Getty (illusztráció)
Nem ez az egyetlen fura szabálysértés.

Január 4-én rendelt el egész Angliára zárlatot a brit kormány az új koronavírus-változat gyors terjedésének megfékezése érdekében. A rendelkezések értelmében mindenki csak különleges esetben hagyhatja el az otthonát.

A sokadik karantént már – érthetően – nehezen bírják a britek, és amint az az Independent cikkéből kiderül, a rendőröknek néha egészen fura szabálysértési ügyekben kell eljárniuk.

Január 9-én a North Yorkshire-i rendőrség bírságolt meg egy harmincas éveiben járó nőt, akinek az volt a bűne, hogy McDonald’s-ba ment a lánytestvérével. Önmagában a bevásárlás nem tartozik a járványügyi szabályokat megsértő tevékenységek közé, a probléma jelen esetben az volt, hogy Lincolnshire-ből mentek egy Scarborough-i gyorsétterembe:

három megyén utaztak keresztül, összesen több mint 160 kilométert tettek meg az elviteles hamburgerért.

A másik bizarr szabálysértési esetről Warwickshire rendőrsége számolt be: egy férfi a legszigorúbb Covid-rendelkezések közepette Bedworthből elutazott Kenilworthbe, ami önmagában nem egy nagy táv (nagyjából 20 kilométer), csak az utazás célja nem fért annyira bele a jelenlegi törvényi keretekbe:

a férfi késő este azért utazott a másik településre, mert ott szeretett volna pokémonokra vadászni.

A Pokémon Go játék 5 éve volt rendkívül népszerű, akkoriban mindenki a kis lényeket kereste a telefonjával; ezúttal azonban a rendőrök úgy értékelték, hogy a pokémonvadászat nem tartozik a létfontosságú tevékenységek közé, ezért megbírságolták a férfit.

A Covid-szabályok áthágása miatt eddig 45 ezer esetben róttak ki büntetést az Egyesült Királyságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik