Szórakozás

„Titkokat” árult el a McDonald’s-ról egy korábbi dolgozója

Gerald Matzka/dpa-Zentralbild/ZB
Gerald Matzka/dpa-Zentralbild/ZB
Miért olyan hosszú a gyorsétteremlánc szívószála, miért más ízű a kólája, mi áll a csirkés saláta sikerének hátterében? Megannyi kérdés.

Michael Ryan a McDonald’s-nak dolgozott korábban, most pedig fellebbentette a fátylat a gyorsétteremlánc titkairól – írja a Mirror. Ebből két dolgot már korábban el is ismert a Meki, szimplán csak nem annyira köztudott. A Tiktokon @evilglitterqueen néven posztoló Ryan arról beszélt, hogy

Dolgoztam a McDonald’s-nak és annyi minden szart megtanultam. Azt hinnéd, csak gyorskaja, de annyi tudomány áll mögötte

Szívószál

Például azt, hogy a szívószál azért nagyobb a szokásosnál, mert így több szénsav jut a szánkba, amitől finomabbnak tűnik az üdítő.

Coca-Cola

Az üdítő eltérő íze nem csak azért van, mert egy slukkra több szénsav éri a szánkat, hanem azért is, mert a Coca-Cola másféle szirupot szállít a gyorsétteremnek, cukrosabb és ízesebb.

A McDonald’s a szívószálas elméletet megerősíti a honlapján, valóban szélesebb a hagyományos szívószálnál, ahogy azt is közli, hogy az üdítős szirupot előre lehűtik, még mielőtt az adagolóba kerülne, és más arányban is használják, mint egy dobozos üdítőben, mert beleszámítják a jég olvadásából fakadó vizet is. Két másik dolgot is megosztott Ryan, aminek a valóságtartalmáról már nem lehetünk biztosak, a brit lap utánuk kérdezett, de nem érkezett egyelőre válasz rá.

Csirke

Ryan arról is beszélt a videójában ugyanis, hogy a csirkés saláta grillezett csirkéjét egy sósvízes keverékkel injektálják, hogy szaftosabb és ízesebb legyen.

Fagyi

A korábbi mekis munkatárs még azt is hozzátette, hogy a fagylaltgépjeikben teljes tejszínt használnak, és hetente egyszer tisztítják át.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik